Inci Naturel

Inci Naturel

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για ψευδεπίγραφα ή παράνομα προϊόντα που διακινούνται στην παράνομη εφοδιαστική αλυσίδα (WGEO), το προϊόν Inci Naturel, που διακινείται σαν φυτικό συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Το προϊόν φέρει επισήμανση στην Τουρκική γλώσσα.

Η φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της SIBUTRAMINE δεν δηλώνεται, το προϊόν μπορεί να ληφθεί σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή μπορεί να αλληλοεπιδράσει με ληφθέντα φάρμακα.
Δεν αποκλείεται η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου.
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts