Το σοτάρισμα είναι ένα απο τους βασικούς τρόπους μαγειρέματος ή προεργασίας μαγειρέματος, είτε φτιάχνουμε ένα απλό φαγητό είτε ένα πολύπλοκο.

Με τον όρο σοτάρισμα εννοούμε το ψήσιμο μιας τροφής, όπως κρέας ή λαχανικά ή φρούτα, σε λίγη καυτή λιπαρή ουσία(π.χ. λάδι,βούτυρο) μέσα σε ένα χαμηλό σκεύος (π.χ. τηγάνι).
Σκοπός του σοταρίσματος είναι να θωρακίσουμε το τρόφιμο, ώστε να διατηρήσει τα υγρά του κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ιδανικός για κομμένα ή ακόμη και ολόκληρα κομμάτια κρέατος όπως κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι καθώς επίσης για φρούτα και λαχανικά.

Συμβουλές σοταρίσματος
1)ποτέ δεν τρυπάμε τα τρόφιμα
2)τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι στεγνά. Εάν το τρόφιμο αποβάλλει αρκετή υγρασία, μπορούμε να τα αλευρώσουμε για καλύτερα αποτελέσματα.
3)θα πρέπει να έχουμε το ανάλογο μέγεθος σκεύους, για την ανάλογη ποσότητα τροφίμου που θα σοτάρουμε, ώστε όλα τα κομμάτια να ακουμπάνε στο πάτο του σκεύους
4)επιλέγουμε πάντα ομοιόμορφα κομμάτια τροφής, για να πετύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο σε όλα τα κομμάτια
5)επιλέγουμε πάντα τη κατάλληλη λιπαρή ουσία (π.χ. λάδι,βούτυρο)

LEAVE A REPLY