Πως να κάνετε σπιτικό γάλα καρύδας με ένα υλικό

Πως να κάνετε σπιτικό γάλα καρύδας με ένα υλικό

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το γάλα καρύδας είναι ένα φυτικό (νηστίσιμο) γάλα- ρόφημα, χωρίς λακτόζη, με ευχάριστη γεύση και κυρίως φτιάχνεται εύκολα και οικονομικά στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 4 φλιτζάνια φιλτραρισμένο ή μεταλλικό νερό

Προαιρετικά:

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 βασιλικούς χουρμάδες

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να βράσει και το ρίχνουμε σε κανάτα με το ινδοκάρυδο και τους χουρμάδες.
  2. Αφήνουμε να σταθεί για 8-12 ώρες εκτός ψυγείου.
  3. Σουρώνουμε τους χουρμάδες και τους κρατάμε στην άκρη.
  4. Χτυπάμε στο μπλέντερ (όχι σε multi) το ινδοκάρυδο με το νερό, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα
  5. Σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι, πιέζοντας την καρύδα να βγάλει όσο περισσότερο “γάλα” γίνεται.
  6. Φυλάμε το “γάλα” σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι στο ψυγείο και το καταναλώνουμε μέσα σε 4 μέρες
  7. Με την καρύδα που έχει μείνει και τους χουρμάδες φτιάχνουμε πεντανόστιμα τρουφάκια απλά χτυπώντας τα στο μούλτι με την προσθήκη λίγο κακάο ή κανέλας και πλάθοντας τα σε τρουφάκια.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts