Muffin χωρίς γλουτένη

Υλικά για 10 μεγάλα muffin:

  • 5 κουταλιές βούτυρο καρύδας
  • 4 βιολογικά αυγά
  • ½ κιλό αλεύρι από φαγόπυρο
  • Ένα φακελάκια baking powder χ.γ
  • Ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • Μια κούπα χοντροαλεσμένα φουντούκια
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • ½ κούπα λιναρόσπορο
  • 1 ½ κούπα κατσικίσιο γάλα (ή κεφίρ ή γάλα ρυζιού)
  • 1 πορτοκάλι αλεσμένο στο μουλτι
  • 100 γραμ κουβερτούρα χοντροαλεσμένη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.

Χτυπήστε στο μπλέντερ το πορτοκάλι με τη φλούδα. Προσθέστε το λιναρόσπορο και αφήστε στην άκρη.

Χτυπήστε καλά, το βούτυρο με τα αυγά και προσθέστε το μέλι.

Προσθέστε εναλλάξ στο μίγμα το αλεύρι φαγόπυρου (με τη σόδα και το baking powder)  και το κεφίρ (ή το γάλα).

Ανακατέψτε τις σταφίδες, την κουβερτούρα και το πορτοκάλι με το λιναρόσπορο.

Μεταφέρετε σε βουτυρωμένα φορμάκια μια χρήσης ή σιλικόνης και ψήστε για 35 λεπτά περίπου.

LEAVE A REPLY