Γαύρος με ελαιόλαδο και σκόρδο

Υλικά που χρειαζόμαστε για τέσσερις μερίδες:

  •  1 κιλό γαύρος
  •  3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  1 λεμόνι (στυμμένο)
  •  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  •  μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το γαύρο, τον καθαρίζουμε καλά από τα εντόσθια και τα λέπια και τον στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα στρογγυλό λεκανάκι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τα περιχύνουμε στον γαύρο. Ψήνουμε στον φούρνο

LEAVE A REPLY