Υλικά για 6 χορταστικά μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 2 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι δυόσμο ή θυμάρι
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσαμικό

Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε σε μούλτι όλα τα λαχανικά
  2. Σε μπολ με καπάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε ελαφρά και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 3-5 ώρες τουλάχιστον
  3. Πλάθουμε σε 6 μπιφτέκια μέτριου πάχους
  4. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή ακόμα σε τοστιέρα για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή να μην στεγνώσουν!
  5. Σερβίρουμε με λαχανικά
  6. Αν θέλουμε κάνουμε «μπέρκερ» με 2 ψητά μανιτάρια πορτομπέλο, αντί για ψωμάκι και σάλτσα γουακαμόλε (από πολτό αβοκάντο).

LEAVE A REPLY