Σας περίσσεψαν όσπρια;

Ιδού μια νόστιμη & νηστίσιμη συνταγή!

Μπιφτέκια με φάβα (5-6 μερίδες)

Υλικά

300 γρ. φάβα βρασμένη
200 γρ. πατάτες ή γλυκοπατάτα βρασμένες
4 κ. σούπας βρώμη
1/2 κ. γλυκού Κύμινο και ½ κ. γλυκού κόλιανδρο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ. σούπας μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

 

Μπιφτέκια με φακές (5-6 μερίδες)

Υλικά

300 γρ. φακές βρασμένες
200 γρ. κινοα ή πλιγούρι βρασμένο
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ. γλυκού σκόρδο σκόνη
2 κ. σούπας κόλιανδρο
2 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό
100 γρ. ηλιόσπορο σκόνη
Αλατι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά λίγο- λίγο το μείγμα μας σε μπλέντερ

Το αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180* για 10′

Μπορούμε να τα σερβίρουμε με αραβικές πίτες ή bun για μπέργκερ ή ακόμα με μανιτάρια πορτομπέλο σαν ψωμάκι.

Νοστιμίζουμε με σως από πολτό αβοκάντο (γουακαμόλε) ή σως από ταχίνι

Υλικά για σως ταχίνι

100 γρ. ταχίνι
50 ml νερό
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλυκού μέλι
1 πρέζα μπούκοβο

Υλικά για σως avocado 

1 μέτριο ώριμο αβοκάντο
50 ml νερό
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
αλάτι, πιπέρι
1 μικρή καυτερή πιπεριά ή 1 πρέζα μπούκοβο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά σε μπλέντερ ή μούλτι μέχρι να γίνει μία λεία σως.

LEAVE A REPLY