Ενυδάτωση  κατά  την  διάρκεια του  καλοκαιριού

Ενυδάτωση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Καλοκαίρι . Μια εποχή του χρόνου , που δεν πρέπει να συγκεντρωνόμαστε μόνο στο να τρώμε υγιεινά , αλλά και στο να παραμένουμε επαρκώς ενυδατωμένοι . γιατί ως γνωστόν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού , μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστα συμπτώματα , εάν δεν υπάρχει η επαρκής κατανάλωση υγρών στον οργανισμό
Το νερό , αποτελεί ως γνωστόν ένα από τα πιο επιζητούμενα και σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο καθημερινό σιτηρέσιο του καθενός , σε κάθε εποχή του χρόνου , και σε κάθε καιρική κατάσταση , γιατί μέσω αυτού πραγματοποιούνται ορισμένες ζωτικότατης σημασίας λειτουργίες στον οργανισμό κάθε έμβιου όντος και ιδιαίτερα του ανθρώπου .

Επιγραμματικα ορισμένες από αυτές

Μεταφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά , ανάμεσα στους ιστούς του σώματος.
Διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα , την αρτηριακή πίεση
Ρυθμίζει την θερμοκρασία σώματος
Καθαρίζει μέσω των νεφρών τον οργανισμό από τις τοξίνες και τα κατάλοιπα των φαρμάκων.
Λιπαίνει τις εσωτερικές επιφάνειες των ιστών

Συμπτώματα Αφυδατωσης δηλαδή απουσίας νερού από τον οργανισμό.
Πονοκέφαλος
Πυρετός
Ξηροστομία
Εμετός
Ναυτία/Ζαλάδες
Ευκολη κόπωση
Αδυναμία πρόκλησης δακρύων
Κράμπες στους μυς
Απωλεια προσνατολισμού και ισσοροπίας
Αυξημένη επιθυμια για διούρηση

((Jay A. Ruettgers PT ,DPT , CSCS , Director of Physical Therapy , TherapeuticAssociates – Staying Hydrated during summer)

Συνιστώμενη προσλαμβανόμενη ποσότητα
Το Ν.Ι.Μ. (National Institute of Medicine) , συνιστά περίπου 3 λίτρα ανα ημέρα προσλαμβανόμενων υγρών για τους άνδρες και 2 λίτρα ανα ημέρα για τις γυναίκες , μεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα διαφορα υδατικά αφεψήματα , όπως καφές , χυμοί , τσάι .
Επιπλέον , δεν πρέπει ποτέ να αμελείται στην παραπάνω προσπάθεια υπολογισμού της ημερήσιας πρόσληψης , και η ποσότητα υγρών που βρίσκεται κρυμμένη στα τρόφιμα , και ειδικά στα φρούτα και τα λαχανικα.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Η Γυμναστική κατά την διάρκεια του καλοκαιριού , και η κατ επέκταση υπερβολική εφίδρωση που επιφέρεται στο σώμα του ασκούμενου , δημιουργεί επιπλέον ανάγκες για πρόσληψη υγρών , ηλεκτρολυτών και νερού . Αρα λοιπόν , σιγουτευτείτε ότι θα διατηρήσετε την ιδανική ενυδάτωση , πριν , κατά την διάρκεια και μετα από μια έντονη άσκηση , και ειδικά κατά τους καλοκαιρνούς μήνες .

Να θυμάστε πάντα , ότι όταν μιλάμε για διατήρηση σωστού επιπέδου ενυδάτωσης , το καλοκαίρι , το νερό αποτελεί την ανώτερη επιλογή . Τα αθλητικά ποτά , είναι πιθανό , να είναι απαραίτητα κατά την έντονη άσκηση , λόγω της απώλειας ηλεκτρολυτών μέσω της εφίδρωσης , αλλά να προτιμώνται καλύτερα ροφήματα , με χαμηλό θερμιδικό συνολικά κόστος γιατί τα γλυκαντικά , με προσθήκη φρουκτόζης , προσθέτους ανούσιους απλούς υδατάνθρακες στην διατροφή σας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts