Μαμά μπαμπά , Ευχαριστώ.

Μαμά μπαμπά , Ευχαριστώ.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Οι αναμνήσεις, που μένουν από την παιδική σου ηλικία, λένε ότι είναι και αυτές που διασκέδασες περισσότερο. Απορώ γιατί εμένα μου έχει μείνει η μαμά μου να κάνει αερόμπικ με εμένα να μπαίνω στα πόδια της, να κάνει κοιλιακούς και να ξαπλώνω πάνω της και αυτές οι υπέροχες βόλτες με τον μπαμπά μου στο δάσος, να μένω πιο πίσω με το ποδήλατο και να μου φωνάζει “Άντε ψοφίμι’’.

Αυτές λοιπόν οι αναμνήσεις αποτέλεσαν και τον λόγο να κρατήσω τον αθλητισμό συντροφιά μου μέχρι τώρα στη ζωή μου. Η σχέση αυτή με τον αθλητισμό αποτελεί εφόδιο για την δημιουργία ενός πειθαρχημένου και ανεξάρτητου χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας αυτός γυμνάζεται και τρώει σωστά γιατί θέλει να είναι υγιείς και να συνεχίσει να είναι για το υπόλοιπο της ζωής του. Εσείς θα θέλατε το παιδί σας να κατακτήσει αυτό το εφόδιο;

Φυσικά ο καθένας από εσάς θα ήθελε το καμάρι του να προοδεύσει, να πετύχει στη ζωή του, να βρει μια δουλειά που να τον ικανοποιεί ψυχολογικά και βιοποριστικά και γενικότερα να αποτελεί πρότυπο για τα δικά του παιδιά αργότερα! Μανούλα και μπαμπούλη, έχετε σκεφτεί όμως ποτέ τι παράδειγμα δίνετε στα παιδάκια σας, που σας κοιτάνε σαν κουτάβια όταν γυρνάτε από την δουλειά; Όχι όσον αφορά την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, αλλά ως προς την φυσική σας κατάσταση, την εικόνα σας και την συμπεριφορά σας γύρω από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Δεν υποβαθμίζω την σημασία της επαγγελματικής επιτυχίας και την ώθηση, που δίνει στα παιδιά να προσπαθούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους γονείς τους και να είναι περήφανοι για αυτούς, αλλά τι γίνεται με την υγεία τους; Τους δίνετε ερεθίσματα, ώστε να την προσέχουν;

“Δάσκαλε που δίδασκες”, έλεγαν παλιότερα και θα συμφωνήσω. Δεν γίνεται να περιμένεις από τον κανακάρη σου να μην καπνίζει, ενώ ήδη στο γραφείο έχεις τελειώσει το πρώτο πακέτο. Έτσι, δεν μπορείς να υποχρεώσεις το παιδί σου, να γραφτεί στο σύλλογο της γειτονιάς, εάν δεν έχεις έστω να του αφηγηθείς την ιστορία, για παράδειγμα, που έβαλες το πρώτο σου ΓΚΟΛ.

Φυσικά, αν ασχολείστε με κάποιο άθλημα και παίρνετε το μικρό σας να παρακολουθεί την δραστηριότητα σας, τότε αυτό θα λειτουργήσει πιο άμεσα σύμφωνα με την δύναμη της εικόνας και το παιδί θα ζητήσει από μόνο του να κάνει τα μαγικά, που κάνει ο μπαμπάς ή η μαμά. Δηλαδή αν πάτε για τρέξιμο, πάρτε το παιδί μαζί σας μια φορά την εβδομάδα. Εκτός του ότι στα μάτια του φαίνεστε σαν υπερήρωας και κερδίζετε την εμπιστοσύνη, τον θαυμασμό και πολύτιμο χρόνο μαζί του, αποτελείται το τέλειο πρότυπο για να θέλει να ασχοληθεί με την γυμναστική, να την αγαπήσει και αργότερα να γίνει ο τρόπος ζωής του.

Χαρίσατε τη ζωή στα μικρά σας. Τώρα, δουλειά σας είναι να τους δώσετε τα εφόδια να την ευχαριστηθούν.  Γίνετε ο λόγος που τα παιδιά σας θα έχουν μια υγιή ζωή.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts