Υλικά:
—  1 στήθος κοτόπουλο και 1 μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
—  1 μεγάλο κρεμμύδι
—  1 κομμάτι (περ. 2 εκ.) φρέσκο τζίντζερ
—  1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
—  2-3 φέτες μπέικον (κομμένο μικρά κομματάκια)
—  4-5 σύκα αποξηραμένα (κομμένα 5-6 φορές)
—  κονιάκ ή κρασί γλυκό (τύπου νάμα)
—  1 κ.γ. μέλι
—  Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
—  χυμό από ένα λεμόνι
—  σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ποτήρι το σύκο με την κουταλιά μέλι και προσθέτουμε κονιάκ μέχρι να σκεπαστούν τα σύκα.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.

Τσιγαρίζουμε και το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει παντού.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον καλά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα τσιγαρισμένα (κοτόπουλο και  κρεμμύδια).

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφού πιει τα πολλά υγρά σβήνουμε με το κρασί με τα σύκα.

Χαμηλώνουμε την κουζίνα και κλείνουμε το καπάκι τελείως.

Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Κανονικά δεν θα χρειαστεί κανένα άλλο υγρό μέχρι να γίνει, αν προσθέσουμε νερό χάνει από την νοστιμιά του, είναι προτιμότερο να χαμηλώσουμε κι άλλο τη φωτιά ώστε να φτάσει το ζουμάκι του φαγητού παρά να προσθέσουμε νερό.

Όταν έχει γίνει και έχει μείνει με το ζουμάκι του, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε γιατί κάποιες φορές μπορεί να θέλει περισσότερο λεμόνι, θέλουμε η γεύση να είναι ισορροπημένη (όχι πολύ ξινό όχι πολύ γλυκό).

Ρίχνουμε και το καβουρδισμένο σουσάμι και αφήνουμε άλλα 5′.

Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!
Συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι.

LEAVE A REPLY