Υλικά:

  • 1 κιλό μανιτάρια βολίτες
  • 200 γραμμ. μανιτάρια νεραντζάκια
  • 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο (ή ένα ξερό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
  • 2 μεγάλες πιπεριές τύπου κέρατο (μια πράσινη και μια κόκκινη)
  • ½ πιπεριά καυτερή
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τους βολίτες μέχρι να συρρικνωθούν. Προσθέτουμε τα νεραντζάκια και αφού χάσουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.

LEAVE A REPLY