Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν είναι η μόνη πηγή μαγνησίου και χλωροφύλλης.
Η συνιστώμενη ημερίσια δόση των ανδρών (RDA) είναι 400 χιλιοστόγραμμα και των γυναικών 310 mg την ημέρα

  • Σπανάκι – 1 φλιτζάνι: 157 χιλιοστόγραμμα (40% DV)
  • Σέσκουλα – 1 φλιτζάνι: 154 χιλιοστόγραμμα (38% DV)
  • Σπόροι κολοκύθας – 1/8 φλιτζάνι: 92 χιλιοστόγραμμα (23% DV)
  • Γιαούρτι ή κεφίρ – 1 φλιτζάνι: 50 χιλιοστόγραμμα (13% DV)
  • Αμύγδαλα – 1 ουγκιά: 80 χιλιοστόγραμμα (20% DV)
  • Μαύρα φασόλια – ½ φλιτζάνι: 60 χιλιοστόγραμμα (15% DV)
  • Αβοκάντο – 1 μέτριο: 58 χιλιοστόγραμμα (15% DV)
  • Σύκα – ½ φλιτζάνι: 50 mg (13% DV)
  • Μαύρη σοκολάτα – 1 τετράγωνο: 95 χιλιοστόγραμμα (24% DV)
  • Μπανάνα – 1 μέτριο: 32 χιλιοστόγραμμα (8% DV)

Άλλα τρόφιμα που είναι επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν: σολομός, κόλιανδρο, κάσιους, κατσικίσιο τυρί και τις αγκινάρες.

LEAVE A REPLY