Κρέμα φούρνου η κερασάτη

για 10-12 κομμάτια

για την κρέμα:
– 900 γρ. ανθότυρο
– 200 γρ. στραγγιστό πλήρες γιαούρτι
– χυμός από μισό μοσχολέμονο
– 1 κ.σούπας μέλι
– 2 αυγά

για την επικάλυψη:
– 1,2 κιλά κερασια και βύσσινα ανάμεικτα
– 2 κ.σούπας μέλι
-χυμός από μισό μοσχολέμονο

Το πρώτο που έχεις να κάνεις ειναι να ετοιμάσεις την επικάλυψη με το φλογερό κόκκινο χρώμα. Με το ειδικό εργαλείο αφαίρεσε τα κουκούτσια από τα φρούτα προσπαθώντας να διατηρήσεις όσο περισσότερο από το χυμό τους. Ζέστανέ τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και αρχίσει να δένει ενώ ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγά σιγά βοηθάς τα κεράσια και τα βύσσινα να κονιορτοποιηθούν ελαφρώς. Όταν μειωθεί ο όγκος τους περίπου στο μισό ειναι η ώρα να προσθέσεις το χυμό από το μοσχολέμονο και το μέλι. Ανάλογα και με τα φρούτα κάθε φορά, σε λίγα λεπτά από αυτό το σημείο θα έχεις αποκτήσει μια μελωμένη και με υπέροχο χρώμα επικάλυψη!
Το σημαντικότερο σημείο ειναι αυτό που αντιστέκεσαι στην επιθυμία σου να την φας με το κουτάλι αλλά την αφήνεις να κρυώσει και προχωράς στη συνταγή 🙂

Για την κρέμα χρησιμοποίησε το μίξερ χειρός για να αναμίξεις καλά το ανθότυρο με τα αυγά, το χυμό από το μοσχολέμονο και το μέλι για λίγα λεπτά και μέχρι να αποκτήσεις ένα αφράτο μίγμα. Πρόσθεσε το γιαούρτι με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μαρίζ.
Και ήρθε η ώρα να απλώσεις την κρέμα σε μία φόρμα για κέικ και να ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40’, μέχρι να σφίξει και να δημιουργήσει ελαφρώς μια κρούστα.

Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμη για να απλώσεις την επικάλυψη, να σερβίρεις και να απολαύσεις!
Μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.

Τips:
Η κρέμα μπορεί να ψηθεί και σε μικρές φόρμες για ατομικά γλυκάκια και να σερβιριστεί και πάνω σε ένα μπισκότο ή παστέλι για ένα πιο πλούσιο επιδόρπιο!

Τι προσφέρεις στο κορμάκι;

Ένα γλυκάκι για το πρωινό ή το απογευματινό σου χαμηλό σε λιπαρά και με ικανοποιητική ποσότητα πρωτείνης!

LEAVE A REPLY