Μπορούν οι διατροφικές παρεμβάσεις στον χώρο εργασίας να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία της επιχείρησης;

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σε 2.328 δημοσιεύσεις για διατροφικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της εργασίας φαίνεται ότι τέτοιου είδους δράσεις έχουν θετικές επιπτώσεις στην διατροφική γνώση, στην πρόσληψη τροφής και κατ’ επέκταση στην υγεία των εργαζομένων και στην κερδοφορία της επιχείρησης, κυρίως όσον αφορά τις μειωμένες απουσίες και αυξημένη παραγωγικότητα κατά την παρουσία στην εργασία.

Συμπερασματικά, οι καλά στοχευόμενες και αποτελεσματικά εφαρμοζόμενες διατροφικές παρεμβάσεις για την προαγωγή της υγείας στο χώρο εργασίας μπορεί να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τουλάχιστον κατά 1% -2%. Σε μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες, ένα κέρδος τέτοιου μεγέθους αντισταθμίζει και με το παραπάνω το κόστος υλοποίησης των παρεμβάσεων.

Βιβλιογραφία:

Can worksite nutritional interventions improve productivity and firm profitability? A literature review Jørgen Dejgård Jensen Sage Journals First Published August 3, 2011

LEAVE A REPLY