*Η φωτογραφία από τον Μιχάλη Χριστοδούλου

Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 500 γραμ. ρεβίθια ωμά
  • 2 μέτριες πιπεριές (κίτρινη και πράσινη) σε λωρίδες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
  • 5-6 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 4-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή μια κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόκκινο τσίλι, σκόρδο σε σκόνη, μαϊντανός.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Μουλιάζουμε σε αλατόνερο να ρεβίθια αποβραδίς και την επομένη στραγγίζουμε και βράζουμε σε αλατόνερο.
  2. Αφού βράσουν στραγγίζουμε και προσθέτουμε αποξηραμένο μαϊντανό ή εναλλακτικά προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος της συνταγής.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μισή κούπα νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. “Τσιγαρίζουμε” τα λαχανικά. Αρχίζουμε με τα καρότα και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μπαχαρικά και ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  5. Σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να σβήσουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού είτε να προσθέσουμε το χυμό ντομάτας και να συνεχίσουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.

LEAVE A REPLY