Για την βάση:

  • 200 γραμ βούτυρο
  • 200 γραμ αλεύρι από χαρουπι
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 10 κ. Σούπας νιφάδες φαγόπυρο

Ανακατέψτε στο μίξερ και στρωστε τα 3/4 του μίγματος μια αποσπωμενη ταρτιερα, αφού πρώτα την καλύψετε με εντικολλητικο χαρτί.

Ψήστε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 αερα.

Για τη γέμιση:

  • 4 μήλα κομμένα κύβους
  • 100 γραμ. Λευκή ζάχαρη
  • Σπόρους από ένα λοβό βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 50 γραμ βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 2 κουτ. Αλεύρι καρυδας
  • Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήστε σε χαμηλη θερμοκρασία να λιώσει.  Μόλις το χρώμα γίνει ανοιχτό καφετί, προσθέστε το βούτυρο, την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθει το μίγμα,  έχοντας αποσύρει από τη φωτιά το σκεύος.

Περιχυστε τα κομμένα μήλα,  προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε το μιγμα πάνω από την ψημένη βάση.

Στη συνέχεια σκόρπιστε το 1/4 του μίγματος της βάσης ακανονιστα, στην επιφάνεια της τάρτας.

Ψήστε 25 λεπτά ακόμη στους ίδιους βαθμούς.

LEAVE A REPLY