Εύκολη διχρωμη Πάστα Φλώρα

Συχνά στο ψυγείο μας ξεχνιούνται βάζα με σπιτική μαρμελάδα. Ένας εύκολος και γευστικός τρόπος για να τα αξιοποιήσεις είναι μια σπιτική τάρτα, η γνωστή σε όλους πάστα Φλώρα.

Γίνεται πιο εύκολα αν έχεις μίξερ, αλλά με λίγο περισσότερο κόπο μπορείς να την φτιάξεις και με τα χέρια.

Υλικά για ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο
  • 250 μαρμελάδα βύσσινο

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια, προσθέτουμε το ένα φλιτζάνι αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το δεύτερο φλιτζάνι αλεύρι, όσο πάρει μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι.

Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης στο ταψί και τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.

Στρώνουμε τη μαρμελάδα με ένα κουτάλι.

Σχηματίζουμε πλεξίδες με την υπόλοιπη ζύμη και καλύπτουμε την τάρτα.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο, στους 180 για 30 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

LEAVE A REPLY