Τηγανίτες με μαύρη σταφίδα και αχλάδι

Υλικά:
1 αχλάδι
2 κ. σ. μαύρη σταφίδα
1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ. γλ. baking powder
1 φλ νερό
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το αχλάδι σε μικρά κομμάτια. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.
Διατροφική αξία ανά τηγανίτα:
Ενέργεια: 120 kcal
Υδατάνθρακες:24g
Εκ των οποίων σάκχαρα:6g
Φυτικές ίνες:1,5g
Πρωτείνη:2,4g
Λίπος:1,8g
Εκ του οποίου κορεσμένα:0,2g
Από τις βιταμίνες σε μεγάλη περιεκτικότητα είναι:
Φυλλικό οξύ: 7,5μg ,βιτ.Α: 1,9 μg, βιτ. C:1,2mg
Από τα μέταλλα σε μεγάλη περιεκτικότητα είναι:
Κάλιο: 84mg, Νάτριο:68 mg,Ασβέστιο:21mg , Μαγνήσιο:8,3mg

LEAVE A REPLY