Μια νόστιμη συνταγή κολοκυθόπιτας που θα την απολαύσετε!

Υλικά:

Ένα πακέτο σφολιάτας

Ένα κιλό τριμμένη πορτοκαλί κολοκύθα

Ένα φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

Ένα φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

Ένα φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα

Ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι

2 μεγάλα αυγά ελ. Βοσκής

Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο

Κανέλλα και γαρύφαλλο

Άχνη και κανέλλα για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε από βραδύς την τριμμένη κολοκύθα σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα περιττά υγρά.

Εκτέλεση:

Βουτυρώστε ένα πυρέξ και απλώστε το ένα φύλλο της σφολιάτας.

Πασπαλίστε με λίγο σιμιγδάλι.

Χτυπήστε τα 2 αυγά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά, κολοκύθα, σταφίδες , καρύδια, ζάχαρη, αυγά και σιμιγδάλι κρατώντας λίγο στην άκρη για να προστεθεί πάνω από το μείγμα (και κάτω από το δεύτερο φύλλο σφολιάτας).

Απλώστε στο πυρέξ και πασπαλίστε ξανά με το υπόλοιπο σιμιγδάλι.

Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο πάνω από το μίγμα και  χαράξτε το ελαφρώς σε κομμάτια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 45 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστή .

Καλή απόλαυση!

LEAVE A REPLY