Νικόλαος Ντάφλος  RD, B.Sc.

Νικόλαος Ντάφλος RD, B.Sc.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ο Νικόλαος Ντάφλος σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκπόνησε την πτυχιακή του εργασία με θέμα «Μελέτη της συμμετοχής του παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων στο μηχανισμό πρόκλησης του καθυστερημένου μυϊκού πόνου», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία σε κλινικές των Νοσοκομείων «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και «Σεισμανόγλειο» της Αθήνας και «Τζάνειο» του Πειραιά. Κατέχει τον τίτλο του “Registered Dietitian” (RD) από το Health and Care Professions Council (HCPC) της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σε θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας. Κατέχει δίπλωμα επιμόρφωσης στην Αθλητιατρική έπειτα από παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε 2 ερευνητικά προγράμματα με τίτλο «Διαχρονική διατροφική αξιολόγηση φοιτητών Χαροκοπείου Πανεπιστημίου». Επίσης, συμμετείχε στη συλλογή του δείγματος για την «Εθνική Έρευνα για την διατροφή του πληθυσμού της Κύπρου» που διεξήχθη από το Γενικό Χημείο του Κράτους σε συνεργασία με το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Υγεία του Παιδιού» στα πλαίσια του έργου «EU MENU» της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

 

Δραστηριοποιείται στο χώρο της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2006 στην Αθήνα και τα Ιωάννινα και από το 2012 στην Κύπρο. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και είναι εκπαιδευτής πρακτικής άσκησης των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενώ εμφανίζεται και σε εκπομπές στην τηλεόραση. Επίσης, διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, εκπαιδευτικά σεμινάρια ενηλίκων κ.α. ενώ υπήρξε και καθηγητής στο White City EKKO.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και από το 2016 είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου καθώς και εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (CySPEN). To 2017 διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων όπου εκτελεί και χρέη ταμία. Είναι επίσης μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και μέλος σε επιτροπή εξωτερικής αξιολόγησης προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Διατροφής-Διαιτολογίας.

Επικοινωνία:

Διαιτολογικό γραφείο Feel Good

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 190, Διαμ. 102, Λακατάμεια- Ανθούπολη Λευκωσία

Τηλ.: +357-22254595

Κιν.: +357-99544797

email: nikos@feelgoodcenter.pro

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts