Για εσάς που βρίσκεστε σε περίοδο νηστείας και θέλετε κάτι γλυκό σας δίνουμε αυτή την υπέροχη συνταγή για κέικ.

Συνταγή απο την Ιωαννίδου Λίλιαν

Υλικά:
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 4/5 κούπας νερό
  • 1/5 κούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή λικέρ της αρεσκείας σας
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κούπα ζάχαρη 1 ½
  • 3 ¼ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 1 κούπα κακάο
Για το γλάσσο
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κακάο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ αραιωμένο και χλιαρό λικέρ
Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υγρά υλικά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα και μετά το αλέυρι και το κακάο. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μίξερ για να γίνει πιο αφράτο το κέικ μας. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το μείγμα μας να ψηθεί 45-50 λεπτά στους 175ο. Το βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσσο και περιχύνουμε με αυτά το κέικ μας. Για στόλισμα πασπαλίζουμε με τριμμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.

Και καλή σας όρεξη!

LEAVE A REPLY