Έγκριση του Ozempic για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2!

Έγκριση του Ozempic για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το Ozempic (semaglutide) έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ως εβδομαδιαία ένεση για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες.

Περισσότεροι από 28 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαβήτη τύπου 2, ο οποίος εμφανίζεται όταν ο οργανισμός δεν μπορεί πλέον να παράγει ινσουλίνη ορμόνης που ρυθμίζει το σάκχαρο ή ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 είναι δύο έως τέσσερις φορές πιο πιθανό από τον μέσο άνθρωπο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο, δήλωσε ο Novo Nordisk, ο κατασκευαστής του φαρμάκου.

Σε κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 8.000 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, το Ozempic αποδείχθηκε ότι βοηθά τους χρήστες να μειώσουν την A1c, μια δοκιμασία που μετρά την ποσότητα γλυκόζης στο αίμα ενός ατόμου. Το φάρμακο, όταν συνδυάστηκε με σωστή διατροφή και άσκηση, αποδείχθηκε επίσης ότι βοηθά τους χρήστες να χάσουν βάρος, ανέφερε ο Novo σε ένα δελτίο ειδήσεων της εταιρείας.

Οι πιο συχνές παρενέργειες του φαρμάκου περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, κοιλιακό άλγος και δυσκοιλιότητα. Λιγότερο συχνές αλλά πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τους όγκους του θυρεοειδούς, την παγκρεατίτιδα, τις αλλαγές στην όραση, την νεφρική ανεπάρκεια και τις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, δήλωσε η εταιρεία με έδρα τη Plainsboro, NJ.

Ως προϋπόθεση έγκρισης, ο FDA απαιτεί από τη Novo να μελετά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε άτομα κάτω των 18 ετών.

https://medicalxpress.com/news/2017-12-ozempic-diabetes.html

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts