ΥΛΙΚΑ

Ζύμη:

  • 1/2 φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 1/2 φλ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1/2 kg. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλ. Χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • λίγο corn flour
  • Νερό όσο πάρει

Γέμιση:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7-8 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 καρότο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλ. του καφέ άγριο ρύζι
  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
  • βασιλικό
  • Λάδι
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση γέμισης:

Σοτάρω όλα τα υλικά ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Στη συνέχεια ρίχνω ένα ποτήρι νερό βραστό και σιγοβράζω μέχρι το μείγμα να πιει όλα τα υγρά του.

Εκτέλεση ζύμης:

Ρίχνω το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγω μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Στη συνέχεια ρίχνω σιγά σιγά χλιαρό νερό μέχρι να έχω μια αφράτη ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. “Χαιδέυω”τη ζύμη μου με λίγο corn flour και την αφήνω να <ξεκουραστεί> 1/2 – 1 ώρα. Λαδώνω τα χέρια μου και φτιάχνω μπαλάκια σε ίσα μεγέθη. Με ένα κουταλάκι ανοίγω μια λακουβίτσα και μέσα βάζω μικρή ποσότητα γέμισης και κλείνω σε μικρά πιτάκια. Τα βάζω σε ταψί και τα αλείφω με αυγό ή με λιωμένο πολτό ντομάτας σε λίγο νερό και ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

LEAVE A REPLY