Ρεσιτάλ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Ρεσιτάλ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Όλοι αγαπάμε τα σοκολατάκια, ειδικά όταν είναι χωρίς ζάχαρη με ξέρα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Σοκολατένιες μπουκίτσες αποξηραμένων φρούτων

ΥΛΙΚΑ:

  • Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Αποξηραμένα δαμάσκηνα ή αποξηραμένα βερίκοκα
  • Καρύδια μισά ή άψητα ανάλατα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μέσα σε κάθε αποξηραμένο δαμάσκηνο, τοποθετούμε μισό καρύδι από το πλάι και ένα αμύγδαλο σε κάθε αποξηραμένο βερίκοκο. Σε ένα πάγκο τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. λάδι καρύδας. Αφού λιώσει καλά η κουβερτούρα μας, ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα φρούτα. Κατόπιν με 1 πιρούνι τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Μόλις παγώσουν τα τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση.
* Το αγαπημένο μου είναι δαμάσκηνο-καρύδι.

Σοκολατένια βραχάκια ξηρών καρπών

ΥΛΙΚΑ:

  • Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Φουντούκια άψητα ανάλατα
  • Φιστίκια Αιγίνης ανάλατα (αποφλοιωμένα)
  • Άψητα αμύγδαλα ανάλατα ή οποιοδήποτε άλλο ανάλατο και άψητο ξηρό καρπό επιθυμούμε.
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πάγκο τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. λάδι. Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα μας ρίχνουμε ένα, ένα είδος ξηρών καρπών και με 1 κουτάλια σούπας βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Μόλις παγώσουν τα τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση.
* Τα αγαπημένα μου είναι με τα φουντούκια και τα φιστίκια αιγίνης.

Στρογγυλές σοκολατένιες πλακέτες με ξέρα φρούτα και ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ:

  • Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (π.χ. κράνμπερις, δαμάσκηνα, παπάγια χωρίς ζάχαρη)
  • Αλεσμένοι ή χοντροκομμένοι ξηροί καρποί ανάλατοι (π.χ. φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα κλπ.)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πάγκο βάζουμε μια λαδόκολλα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. λάδι καρύδας. Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα μας με 1 κουτάλι σούπας, σχηματίζουμε στρόγγυλα κυκλάκια σοκολάτας πάνω στη λαδόκολλα. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και λίγους αλεσμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Μόλις παγώσουν τα τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση.
* Τα αγαπημένα μου είναι γκράνμπερις και τριμμένο φουντούκι ή φιστίκι αιγίνης, δαμάσκηνα και τριμμένο καρύδι.

Στρογγυλές σοκολατένιες μπουκίτσες μπανάνα-φιστικοβούτυρο

ΥΛΙΚΑ:

  • Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • βιολογικό φιστικοβούτυρο
  • τριμμένο άψητο φουντούκι ή φιστίκι Αιγίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα ταψί ή τάπερ ανάλογα τη χωράει στο ψυγείο μας τοποθετούμε μια λαδόκολλα. Πάνω στις ροδέλες μπανάνας βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο φιστικοβούτυρο. Λειώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. λάδι καρύδας. Αφού λειώσει καλά η σοκολάτα μας βουτάμε μια μια ροδέλα μπανάνα με φιστικοβούτυρο. Με ένα πιρούνι βγάζουμε και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα που έχουμε βάλει στο ταψί ή τάπερ, ρίχνουμε από πάνω λίγους αλεσμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς και κατευθείαν συντήρηση. Τα συγκεκριμένα δεν τα αφήνουμε έξω να παγώσουν γιατί θα μας μαυρίσει και θα μαλακώσει πολύ η μπανάνα. Αφού παγώσει απέξω η σοκολάτα τα τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση.

Σοκολατένια γλειφιτζούρια

ΥΛΙΚΑ:

  • Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (π.χ. κράνμπερις, δαμάσκηνα, παπάγια χωρίς ζάχαρη, κλπ.)
  • Αλεσμένοι ή χοντροκομμένοι ξηροί καρποί ανάλατοι (π.χ. φουντούκια, φιστίκια αιγίνης, αμύγδαλα, καρύδια κλπ.)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • Στίκς για γλειφιτζούρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πάγκο βάζουμε μια λαδόκολλα. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κ.σ. λάδι καρύδας. Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα μας με 1 κουτάλι σούπας, σχηματίζουμε στρόγγυλα κυκλάκια σοκολάτας πάνω στη λαδόκολλα. Έπειτα βάζουμε τα στίκς καλά και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και λίγους αλεσμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα μέχρι να παγώσουν καλά, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση. Να είστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

*Μην ξεχνάτε πως όλα τα σοκολατάκια που αναφέραμε θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα τέλειο δωράκι κυρίως του χειμερινούς μήνες. Εγώ στο ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς τα είχα βάλει σε διαφανές σακουλάκια, τα είχα δέσει με σπάγκο και είχα βάλει πάνω με ένα μανταλάκι μια μικρή φωτογραφία με τις μικρές μου κόρες . Άρεσε σε όλη την οικογένεια.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts