Αναζητώντας την τέλεια σχέση

Αναζητώντας την τέλεια σχέση

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε ζευγάρια που είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί για το πώς είναι δυνατόν να ταιριάζουν μεταξύ τους. Παρατηρούμε ζευγάρια όπου και οι δύο έχουν κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα τους και άλλα που οι δύο σύντροφοι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ο ένας μπορεί να είναι πολύ ήρεμος και ήπιων τόνων και ο άλλος πολύ κοινωνικός.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μία συγκεκριμένη εικόνα για τον «ιδανικό» σύντροφο. Θέλουν να είναι σοβαρός, ρομαντικός, να έχει χιούμορ, να έχει μια καλή δουλειά, να είναι καλός σύζυγος, καλός πατέρας, να είναι όμορφος, να είναι γυμνασμένος και πολλά άλλα. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι τις περισσότερες φορές ο σύντροφος που επιλέγει κανείς να έχει δίπλα του διαφέρει από αυτόν που αρχικά είχε στο μυαλό του. Μάλιστα, οι αποκλίσεις αυτές, ανάμεσα στο πραγματικό και το ιδανικό, φαίνεται να είναι μεγαλύτερες στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το ποια είναι τα στοιχεία αυτά που κάνουν δύο ανθρώπους να ταιριάζουν μεταξύ τους. Έχει διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι τόσο η κοινή κοινωνική τους θέση, η οικονομική τους κατάσταση ή τα κοινά ενδιαφέροντά τους, αλλά η από κοινού διάθεση να θέλουν και να προσπαθήσουν να είναι καλά μαζί.

Έτσι, τα στοιχεία αυτά που φαίνεται να κάνουν ένα ζευγάρι ταιριαστό είναι τα εξής:

  • Το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον.
  • Το μοίρασμα των συναισθημάτων του ενός με τον άλλον.
  • Ο θαυμασμός και ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον.
  • Το να είναι σε θέση και οι δύο να προσπερνούν τις μικρο-διαφωνίες και να προχωρούν παραπέρα.
  • Το να σέβεται ο ένας τη διαφορετικότητα του άλλου.
  • Το να στηρίζει και να βοηθάει ο ένας τον άλλον.
  • Το να κάνουν από κοινού όνειρα για το μέλλον.

Συνεπώς, το τέλειο ζευγάρι δεν υπάρχει. Αυτό που κάνει ένα ζευγάρι τέλειο και μοναδικό, είναι η επιθυμία δύο ανθρώπων διαφορετικών να θέλουν να είναι μαζί και να προσπαθούν για αυτό, σεβόμενοι ο ένας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του άλλου.

Πηγή: www.siakantari.gr

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts