Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής».

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής».

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

 Αθήνα, 16.1.2018

Αγαπητoί συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, συνεχίζοντας την πολυετή πορεία της στην κατάρτιση ψυχοθεραπευτών στο γνωσιακό-συμπεριφορικό μοντέλο, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία πασχόντων από Διαταραχή Πρόσληψης Τροφής».

Τόσο η θεωρητική όσο και η πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων χτίζονται στο πλαίσιο δύο διαδοχικών εκπαιδευτικών κύκλων.

Ο πρώτος κύκλος αντιστοιχεί σε 60 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν: εισηγήσεις θεραπευτών με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο των διαταραχών διατροφής, παρουσιάσεις περιστατικών και παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων θεραπευτικών συνεδριών. Απευθύνεται σε κάθε ειδικό της ψυχικής υγείας και ολοκληρώνεται με επιτυχή εξέταση στη διδαχθείσα ύλη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 5-8 μ.μ. στα γραφεία της ΕΕΕΣ(Παπαδιαμαντόπουλου 13, Αθήνα), από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο του 2018.

Ο δεύτερος κύκλος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής της Α΄Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής και περιλαμβάνει την ανάληψη τεσσάρων περιστατικών με εποπτείαΣημείωση: Ο δεύτερος κύκλος απευθύνεται μόνο σε όσους από τους συμμετέχοντες ανήκουν στην ειδικότητα ψυχολόγος/ψυχιάτρος, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχουν σημειώσει επιτυχία στις τελικές εξετάσεις του θεωρητικού κύκλου. Με την ολοκλήρωση και της πρακτικής εξάσκησης, λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης από την ΕΕΕΣ.

Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο κ. Γονιδάκης ΦραγκίσκοςΕπίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και υπεύθυνος της Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το κόστος συμμετοχής στον πρώτο κύκλο ανέρχεται στα 600€, τα οποία μπορούν να καταβληθούν σε 3 ισόποσες δόσεις. Για τον δεύτερο κύκλο δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να  προωθήσουν σε ηλεκτρονική μορφή την αίτηση συμμετοχής τους συνοδευόμενη απόένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στη γραμματεία της εταιρείας, έως τέλος Ιανουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Εταιρείας (τηλ210 72 52 583) κάθε Τρίτη 16:30- 20:30 και Πέμπτη 18:3020:30ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@eees.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο

Παπαδιαμαντοπούλου 13, 115 28 Αθήνα

Τηλ.: 210 72 52 583

Websitewww.eees.gr

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts