Το πιο αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την συνταγή που ακολουθεί για ένα μοναδικό banoffee!
Υλικά για βάση
- 300γρ τριμμένο μπισκότο της αρεσκεία σας
- 100γρ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για γέμιση
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1-2 μπανάνες ώριμες (κομμένες σε ροδέλες)
Υλικά για σαντιγί
- 500γρ φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 2 κουτ. Σούπας άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση – Συναρμολόγηση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο,
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες
- Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος (με μιξερ ή αυγοδάρτη)και όταν αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, μόλις αρχίζουν και δημιουργούνται γραμμές στη σαντιγί σταματάμε το χτύπημα.
- Χτυπάμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο για ένα λεπτό περίπου, για να πάρει πιο λεία υφή
Για την συναρμολόγηση θα χρειαστούμε 6-8 ποτηράκια
Βάζουμε στο κάθε ποτήρι, περίπου δύο κουταλιές από το μείγμα μπισκότου, έπειτα βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο, εν συνεχεία τοποθετούμε τις ροδέλες μπανάνας και τέλος βάζουμε τη σαντιγί ( περίπου δυο κουταλιές για κάθε ποτήρι)είτε με ένα κουτάλι ή με τη χρήση σακούλας ζαχαροπλαστικής( κορνέ).
Συντάκτης Άρθρου
Βιογραφικό
OG
omiros goutsos
Απάντηση σε όλους|
Σαβ 14/1, 8:11 μμ
Εσείς
Όμηρος Γούτσος: Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα, και έχω καταγωγή από τη Λέσβο.Σπούδασα μηχανολόγος αντιρρύπανσης .Δεν είχα σκεφτεί σοβαρά να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα , την “μαγειρική”. Μαγειρεύω απ΄όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήθελα να δημιουργώ νόστιμα κι όμορφα πιάτα κυρίως για την οικογένεια μου και τους φίλους. Μου άρεσε να πειραματίζομαι με τις γεύσεις. Έτσι λίγα χρόνια μετά….το 2014 διαπίστωσα ότι η μαγειρική για μένα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισα να την ακολουθήσω επαγγελματικά. Είμαι πλέον τελειόφοιτος “τεχνικός μαγειρικής”, στην σχολή ΙΕΚ ΑΚΜΗ.Η πρώτη επαγγελματική επαφή μου με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι κάνοντας την πρακτική μου στο FUNKY GOURMET μαθάινοτας την μοριακή κουζίνα, μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς αυτής.Μαγειρική για μένα δεν είναι μόνο ο χρόνος που θα καθίσεις να φτιάξεις γρήγορα ένα φαγητό. Μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου , η δημιουργία ,ή έμπνευση ,η αναζήτηση, το διάβασμα, η δοκιμή, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα, τα ερεθίσματα, η ανταλλαγή απόψεων, η αγάπη μου!
Email : gou_omh@hotmail.com