Mια πεντανόστιμη συνταγή για τσιπούρα στον φούρνο με κόκκινο κρασί

Υλικά:

  • 4 τσιπούρες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 ποτηράκι κρασιού χυμό λεμονιού
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 3 κρεμμύδια κομμένα  ροδέλες
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ποτηράκια κρασιού κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση: 

Ανάβουμε το φούρνο στους 200⁰. Ανακατεύουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού με ένα αναδευτήρα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές  και τα αλείφουμε με το λαδολέμονο που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα κομμάτι λαδόκολλα μαζί με τα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα σκόρδα  και το μαϊντανό. Τυλίγουμε τα ψάρια με τη λαδόκολλα ένα – ένα χωριστά και τα ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά. Όση ώρα διαρκεί το ψήσιμο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με κόκκινο κρασί.

Tips: Μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο σας με ρύζι ή μπάμιες!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

4 × one =