Σταματίνα Π. Αντωνίου

Σταματίνα Π. Αντωνίου

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η Σταματίνα Π. Αντωνίου, απόφοιτος του Ανώτατου Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης τη χρον. περίοδο 2002-2006. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της (4 έτη), κατείχε τιμητικό τίτλο και χρηματική υποτροφία.
Κάτοχος Εξειδίκευσης Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.
Η ενασχόλησή της, αφορά με την εκπόνηση διαιτολογίων πάνω σε φυσιολογικές (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εφηβεία , άθληση) και σε παθολογικές καταστάσεις (παχυσαρκία, διαβήτης, διαταραχές μεταβολικές και ορμονικές) υπερλιπιδαιμικές καταστάσεις, καταστάσεις αναιμίας , οστεοπόρωση , καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση , κλινικά περιστατικά, κλπ).

Επιστημονικά γεγονότα:
– η διοργάνωση και συμμετοχή της σε ημερίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών, με θέμα: «Διαβήτης. Μπορούμε να ζήσουμε Καλύτερα», όπου πραγματοποιήθηκε με υψηλό ποσοστό συμμετοχής κοινού.
-η συμμετοχή της στο πρόγραμμα ¨Σκέψου διατροφή¨ στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, ως προσκεκλημένη μιλώντας για τη ¨Σημασία του πρωινού, στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας¨,
– η συμμετοχή της ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, σε έρευνα που αφορά την παιδική παχυσαρκία τις χρονικές περιόδους 2010-2011, 2012-2013, αντίστοιχα.
– συνεχείς επισκέψεις με ενημερώσεις και συνεργασίες μαζί με συγγραφείς, δημοσιογράφους, chef, σε παιδικούς ιδιωτικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, μιλώντας για τη διατροφή μικρών παιδιών, τη σημαντικότητα των γευμάτων, τον ρόλο της άσκησης καθώς και επιμέρους θέματα σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί, που αφορά τη σωστή υγεία και ευεξία.
– ενεργείς συμμετοχές στα προγράμματα COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative) μέσω της ΕΙΕΠ για την ολοκλήρωση της μελέτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την παιδική παχυσαρκία, τα έτη 2011-2012, 2012-2013 & 2016-2017 αντίστοιχα.

Εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο ιδιωτικό ιατρείο MedFamily του Ειδικού Παθολόγου – Διαβητολόγου. Κου Σπ. Μπάρμπα.

Αρθρογραφεί αρκετά συχνά, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, ενώ παράλληλα, εργάζεται και στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο, στην Παιανία, όπου διατηρεί, από τον Ιανουάριο του 2007.

Στοιχεία επικοινωνίας:

email: tina.antoniou@gmail.com

Διεύθυνση: Αγιας Τριάδος 70, Παιανια
ΤΚ 19002
Τηλ: 6976862519

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts