Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης, με καταγωγή από την Τήνο και το Καρπενήσι, σπούδασε στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων.

Στις αρχές της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, είχε την χαρά και την τύχη να συνεργαστεί με τον Γεώργιο Τσελεμεντέ στην Κουζίνα των κρύων πιάτων στα τότε καφεστιατόρια ΝΕΟΝ.

Στη συνέχεια μαγείρεψε σε διάφορα εστιατόρια και αλυσίδες καταστημάτων εστίασης καθώς και σε μεγάλα Super Markets.

Είναι μέλος της Ακαδημίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας.

Το 2003 έχασε τη μητέρα του μετά από πολυετές πρόβλημα υγείας. Λόγω του προβλήματος αυτού, έζησε πολλά χρόνια μέσα στα νοσοκομεία, στις ψυχρές αίθουσες, με πεσμένη ψυχολογία όπου καθημερινά σερβίρονταν άγευστο, χωρίς έμπνευση φαγητό. Συνήθιζε να ακούει τη μητέρα του αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς να παραπονιούνται για την ποιότητά του. Έβλεπε πως την ώρα, που έφερναν οι τραπεζοκόμες τα γεύματα και κανονικά θα έπρεπε να είναι μια χαρούμενη στιγμή, ήταν για εκείνους μια απογοήτευση. Υποσχέθηκε να το αλλάξει αυτό.

Έκανε αίτηση και πλέον εργάζεται έως και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (Τζάνειο) ως Υπεύθυνος Μαγειρείου.

Στην κουζίνα του Τζάνειου προσπαθεί με τους συναδέλφους του και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρόλες τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, δημιουργώντας γεύματα ευφάνταστα, καλομαγειρεμένα και γευστικά, όπως στα gourmet εστιατόρια, και βάσει πάντα των διατροφικών οδηγιών κάθε πάθησης. Όταν δέχονται συγχαρητήρια από τους ασθενείς και τους γιατρούς για τα μπιφτέκια ψαριού και τα ρεβίθια φάβα, καμαρώνουν σαν μικρά παιδιά.

Ζει στη Νίκαια με τη γυναίκα, τα δυο παιδιά και το σκύλο τους.

Στηρίζει και πιστεύει πολύ στο θεσμό του εθελοντισμού, καθώς προσφέρει με ιδιαίτερη χαρά τις υπηρεσίες του στο “Χαμόγελο του Παιδιού” μαγειρεύοντας για τα παιδιά σε ένα από τα σπίτια τους, αλλά και σε άλλες όμορφες δράσεις του.

Επικοινωνία και Πληροφορίες:

Ιάκωβος Απέργης

LEAVE A REPLY

twelve − 8 =