5 πηγές πρωτεΐνης για την Σαρακοστή

5 πηγές πρωτεΐνης για την Σαρακοστή

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια διατροφή την περίοδο της νηστείας μπορεί να είναι εξίσου ισορροπημένη χωρίς να υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις. Ένα απο τα βασικά είναι και η πρωτεΐνη που βρίσκεται κατά βάση σε ζωικής παραγωγής τρόφιμα, τα οποία σε νηστεία δεν καταναλώνονται.

Υπάρχουν 5 διαφορετικές πηγές-πλήν τις ζωικές- όπου μπορούν να λάβουν την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη σε πρωτεΐνη:

1.Tofu– Τυρί σόγιας- 48g

2.Φασόλια σόγιας-36g

3.Λούπινα-36g

4.Ηλιόσποροι-33g 

5.Φιστίκια Peanut- 28g 

6.Φυστικοβούτυρο-26g

7.Φακές (άβραστες)-26

8.Φασόλια kidney (άβραστα)-25g

9.Οστρακοειδή (γαρίδες, αστακός, καβούρι) ωμά μ.ο.- 20g

10.Μαλάκια (χταπόδι/καλαμάρι/σουπιά) ωμά μ.ο.- 16g

 

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts