Ποιος είπε ότι τα βραστά αυγά είναι βαρετά; Ή ότι δεν μπορούμε να τα φάμε και με άλλο τρόπο;

Υλικά για 2 μερίδες:

  • Δύο αυγά βραστά
  • Δυο μέτριες ντομάτες
  • Μία πιπεριά
  • Μισό αγγουράκι
  • Ένα μικρό ξερό κρεμμυδάκι
  • Εκατό γραμμάρια μαλακό κασέρι
  • Ένα φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι
  • Λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη ή θυμάρι

Για το ντρέσινγκ

α) παραλλαγή

  • Ένα γιαούρτι τύπου στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)
  • Μία κουταλιά ελαιόλαδο
  • Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • ¼ κουταλιού αλάτι κατά προτίμηση με βότανα
  • Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό

β) παραλλαγή

  • Δύο κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κατά προτίμηση με βότανα
  • Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό

Προετοιμασία

  • Κόβουμε τις ντομάτες,  το αγγουράκι και το τυρί σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομματάκια.
  • Βράζουμε το καλαμπόκι για τρία-τέσσερα λεπτά.
  • Χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ της επιλογής μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το αυγό ψιλοκομμένο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο. Η σαλάτα αυτή αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα και δεν χρειάζεται να τη συνοδέψετε με άλλο φαγητό.

Παραλλαγή: Μία ωραία παραλλαγή είναι αντί για αυγό να προσθέσουμε ένα μικρό ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή αφαιρώντας το αυγό και το γιαούρτι να προσθέσουμε περίπου 120 γραμμάρια τόνο ή/και άλλα θαλασσινά πχ. γαρίδες ή καβούρι κτλ. Αν ο τόνος είναι σε λάδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι για την παρασκευή του ντρέσινγκ.