Ποιος είπε ότι τα βραστά αυγά είναι βαρετά; Ή ότι δεν μπορούμε να τα φάμε και με άλλο τρόπο;
Υλικά για 2 μερίδες:
- Δύο αυγά βραστά
- Δυο μέτριες ντομάτες
- Μία πιπεριά
- Μισό αγγουράκι
- Ένα μικρό ξερό κρεμμυδάκι
- Εκατό γραμμάρια μαλακό κασέρι
- Ένα φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι
- Λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη ή θυμάρι
Για το ντρέσινγκ
α) παραλλαγή
- Ένα γιαούρτι τύπου στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)
- Μία κουταλιά ελαιόλαδο
- Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
- ¼ κουταλιού αλάτι κατά προτίμηση με βότανα
- Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό
β) παραλλαγή
- Δύο κουταλιές ελαιόλαδο
- Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κατά προτίμηση με βότανα
- Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό
Προετοιμασία
- Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι και το τυρί σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομματάκια.
- Βράζουμε το καλαμπόκι για τρία-τέσσερα λεπτά.
- Χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ της επιλογής μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το αυγό ψιλοκομμένο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο. Η σαλάτα αυτή αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα και δεν χρειάζεται να τη συνοδέψετε με άλλο φαγητό.
Παραλλαγή: Μία ωραία παραλλαγή είναι αντί για αυγό να προσθέσουμε ένα μικρό ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή αφαιρώντας το αυγό και το γιαούρτι να προσθέσουμε περίπου 120 γραμμάρια τόνο ή/και άλλα θαλασσινά πχ. γαρίδες ή καβούρι κτλ. Αν ο τόνος είναι σε λάδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι για την παρασκευή του ντρέσινγκ.