Σεμινάριο: “Βάζοντας τις βάσεις για μια ισορροπημένη σχέση με την τροφή”

Σεμινάριο: “Βάζοντας τις βάσεις για μια ισορροπημένη σχέση με την τροφή”

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το πρόγραμμα προαγωγής υγείας, γίνεται σε συνεργασία με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μαριάννα Σταυρουλάκη και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Η έναρξη των στερεών τροφών σηματοδοτεί την μετάβαση από τον θηλασμό ή το ξένο γάλα στις στερεές τροφές και αποτελεί σημαντική περίοδος εδραίωσης σωστών διατροφικών συνηθειών. Ακόμα όμως και αν έχουν εδραιωθεί μη λειτουργικές διατροφικές συνήθειες, πάντα υπάρχει το περιθώριο αλλαγής.

Το σεμινάριο μας θα αποτελείται από 2 μέρη: α) το πρώτο μέρος θα καλύψει η κα Σταυρουλάκη, όπου θα συζητήσουμε μαζί της τρόπους για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αυτορρυθμιστούν στο κομμάτι της διατροφής και να μην χάσουν το αίσθημα κορεσμού (τρώω όταν πεινάω και σταματάω όταν ο εγκέφαλος μου με ειδοποιήσει ότι χόρτασα). Επίσης θα εστιάσουμε σε πρακτικές των γονιών, με τις οποίες δημιουργείται φαύλος κύκλος αφαγίας ή υπερβολικής κατανάλωσης τροφής, καθώς και πόσο εθιστική είναι η ζάχαρη και τα τυποποιημένα τρόφιμα, β) το δεύτερο μέρος θα καλυφθεί από την ψυχολόγο υγείας Μαρίνα Κρητικού, όπου θα συζητήσουμε πώς θα βάλουμε τις βάσεις ώστε αργότερα ως ενήλικες να μην στρέφονται στο συναισθηματικό φαγητό για την κάλυψη των αναγκών τους, αλλά να τις αναγνωρίζουν εγκαίρως. Ακόμα θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του να συνδέουμε το φαγητό με κάποια ανταμοιβή ή τιμωρία. Τέλος, θα εστιάσουμε στο πώς είναι η δική μας σχέση με το φαγητό και πώς αναπαράγεται αυτό στα παιδιά μας. Ας βάλουμε τις βάσεις και ας κάνουμε πρόληψη, ώστε να μην χρειάζεται τα παιδιά μας να “καταλάβουν” ως ενήλικες γιατί δεν μπορούν να τηρήσουν μια δίαιτα ή γιατί όταν στενοχωριούνται τρώνε γλυκά.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com

Ημερομηνία έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής: Δευτέρα 19/3

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 24/3 17:30 – 20:30

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts