Αντιψυχωσικές ουσίες σε αδυνατιστικό σκεύασμα!

Αντιψυχωσικές ουσίες σε αδυνατιστικό σκεύασμα!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση των Ρυθμιστικών Αρχών των κρατών μελών (ΗΜΑ), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος Formlady.

Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφόρησε ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους στον ιστοχώρο www.formlady.at και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, το προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και φαινολοφθαλεΐνη, ενώ σε μία παρτίδα ανιχνεύθηκαν οι αντιψυχωσικές ουσίες κλοζαπίνη και σουλπιρίδη.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Ως προς τη φαινολοφθαλεΐνη, πειραματικά δεδομένα που βασίζονται σε μοντέλα ζώων, συνηγορούν υπέρ δυνητικής γενοτοξικής-καρκινογενετικής της επίδρασης.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του εν λόγω προϊόντος, ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts