Είναι πλέον πολύ διαδεδομένος ο όρος “συναισθηματικό φαγητό”, όμως τι πραγματικά σημαίνει; Μήπως αποτελεί άλλη μία “εύκολη” δικαιολογία για να μην πετύχουμε τον στόχο που θέτουμε, διότι έχουμε μεγαλύτερο όφελος να παραμένουμε στο πρόβλημα και να αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα, για να ψάχνουμε λύσεις, αντί να τις βρίσκουμε;

Σας θυμίζει κάτι από εσάς;

Σε αυτό το σεμινάριο η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και NLP Wellbeing Expert & Trainer της Dynamic Equilibrium System, θα μας βοηθήσει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τι σημαίνει Σωματική Νοημοσύνη, Συναισθηματικό Φαγητό, Νοητικό Φαγητό και Διατροφικές Στρατηγικές. Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, θα βιώσουμε το πως αντιμετωπίζουμε το φαγητό και πως ο τρόπος που εμείς το αντιμετωπίζουμε, αντικατοπτρίζει τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μας.

Στη σύγχρονη ψυχολογία, έχουμε διαπιστώσει πολλά νέα δεδομένα για τα θέματα που απασχολούν όπως είναι το “δευτερογενές όφελος” και η αναγνώριση των στρατηγικών που ακολουθεί κάποιος όταν δηλώνει πως “χάνει τον έλεγχο”. Πολλοί άνθρωποι έχουν δηλώσει πως δεν έχουν τον έλεγχο όταν τρώνε συναισθηματικά, ειδικά στις οριακές περιπτώσεις των διατροφικών διαταραχών.

Ευτυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Έχουν απόλυτο έλεγχο και, μάλιστα, πολύ συχνά έχουν σχεδιάσει το υπερφαγικό επεισόδιο από την προηγούμενη κιόλας ημέρα!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το webinar απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην σχέση τους με το φαγητό, τις διατροφικές επιλογές που κάνουν εκούσια ή ακούσια και σε επαγγελματίες υγείας που θέλουν να μπουν στην θέση του πελάτη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Τι θα μάθω:

  • Ποιοι είναι οι Μύθοι και οι Αλήθειες του “Συναισθηματικού Φαγητού”
  • Τι σημαίνει Σωματική Νοημοσύνη (BQ) και τους τρόπους που επικοινωνεί το σώμα μαζί μας
  • Τους λόγους που είναι τόσο ισχυρή η μη αλλαγή σε βαθύ ψυχολογικό επίπεδο
  • Πώς βλέπετε το φαγητό, τη διατροφική σας συμπεριφορά και τις στρατηγικές που αναπτύσσετε, μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο, κάνετε κλικ εδώ.