Δίαιτα σημαίνει κατανόηση του λάθους

Δίαιτα σημαίνει κατανόηση του λάθους

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος αποφασίζει να ξεκινήσει μία δίαιτα. Οι απαντήσεις που μπορεί να πάρουμε στο ερώτημα γιατί θέλει να κάνεις δίαιτα είναι τόσες πολλές και ξεχωριστές που φανερώνουν πόσο διαφορετικά και κάτω από ποιες συνθήκες λαμβάνεται αυτή η απόφαση.

Για πολλούς το θέμα δίαιτα περιορίζεται μόνο στο “Πόσο κιλά θα χάσω”. Η αλήθεια είναι όμως ότι το αποτέλεσμα στη ζυγαριά, κάθε εβδομάδα, είναι το τέλος μιας διαδρομής συνειδητοποίησης του ποιο είναι το λάθος και ποιο είναι το σωστό. Στη βάση όχι της διατροφικής ορθής συμπεριφοράς αλλά στο ποιες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταναλώνουμε το φαγητό και το ποιος είναι ο τελικός στόχος.

Κανένας όμως δεν έφτασε στο προορισμό του αν δεν ήξερε από που έχει ξεκινήσει. Για αυτό είναι βασικό πριν κάποιος μπει στη διαδικασία της προσπάθειας να εστιάσει στα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Να κατανοήσει τι είναι αυτό που στην πορεία πρόσθεσε σε αυτόν σωματικό βάρος και άλλαξε τη συμπεριφορά του.

Η εύκολη απάντηση είναι σίγουρα το ότι έφαγε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Η δύσκολη όμως παράμετρος είναι γιατί έφαγε περισσότερο ή τι τον ώθησε να αφεθεί και να καταναλώσει πιο πολύ φαγητό από αυτό που έπρεπε. Θεωρητικά εύκολες ερωτήσεις που οι απαντήσεις τους όμως μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές διαπιστώσεις που να αλλάξουν ριζικά την οπτική θεώρηση της όλης προσπάθειας.

Γιατί τελικά η δίαιτα μπορεί να αποτελεί το εργαλείο να καταλάβουμε πιο πολλά για τον εαυτό μας, την καθημερινότητά μας, το φαγητό και τις συμπεριφορές μας σε σχέση με αυτό.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts