Ξεκινήστε με αποτοξίνωση.

Αποτοξίνωση.

Μία λέξη μύθος που στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει σύμβολο της απόλυτης προσπάθειας για αδυνάτισμα. Ένας όρος «επιστημονικό» διαβατήριο για τόσους πολλούς «σχετικούς» και κυριολεκτικά άσχετους. Το καθαρτήριο του αμαρτωλού πριν ανοίξουν οι πόρτες τους διατροφικού παραδείσου.

Θέλεις να κάνεις δίαιτα; Να χάσεις κιλά; Να ξεφορτωθείς τα λίπη; Που πας ρε φίλε χωρίς να κάνεις αποτοξίνωση; Χωρίς να διώξεις ότι βρωμερό κουβαλάς στο σώμα σου, να απομακρύνεις τις τοξίνες που σε δηλητηριάζουν και σου «μπλοκάρουν το μεταβολισμό«; Μα είναι δυνατόν να ξεκινήσεις έτσι ακάθαρτος; Σαν να μπαίνεις σε καθαρό σπίτι με λασπωμένα παπούτσια. Τόσα κρίματα έχεις διαπράξει. Τόσες μπριζόλες και παϊδάκια έχεις καταναλώσει. Όλα αυτά τα βουνά από μακαρόνια, τα λιβάδια από πίτσες που έχεις φάει έτσι θα τα αφήσουμε; Ατιμώρητα;

Όχι! Πρώτα θα περάσεις από την διαδικασία της κάθαρσης, την διαδικασία του εξαγνισμού, την διαδικασία που θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή για όλα όσα έφαγες. Γιατί όπως λένε οι «ειδικοί» (δεν έχει σημασία ΣΕ ΤΙ είναι ειδικοί, έχουν τον τίτλο, αυτό μετράει) οι τοξίνες που φορτώνεις το σώμα σου μπλοκάρουν τα πάντα και ειδικότερα το μεταβολισμό σου. Το αποτέλεσμα είναι ότι τρως να μετατρέπεται σε λίπος. Άσχετα αν περνάς τη μέρα σου καθισμένος σε μια καρέκλα μασουλώντας ότι βρεις μπροστά σου. Για όλα φταίνε οι τοξίνες που δεν μπορείς να αποβάλλεις.

Φυσικά όλο αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον οποιοδήποτε απλό τρόπο. Πρέπει να ακολουθήσεις την αυστηρή μεθοδολογία που είναι πολλές φορές πέρα από κάθε λογική στερητική σε τροφές και να εφαρμόσεις με ευλάβεια τις μοναδικές και αποδεδειγμένες (αλήθεια που και με ποιο τρόπο) φόρμουλες καθαρτικών ζωμών χυμών κλπ. Τι και αν όλα αυτά δεν συνοδεύονται από καμία τεκμηρίωση. Τι και αν όλα αυτά θυμίζουν διατροφή υποσιτισμένων, τι και αν όλα αυτά είναι ξένα προς την διατροφική μας πραγματικότητα; Σημασία έχει να αποβάλλεις τις τοξίνες.

Και το σώμα μας;

Που όμως το σώμα σου, αυτή η θαυμάσια μηχανή, με τους άπειρους ρυθμιστικούς μηχανισμούς, τόσα χρόνια με απλές καθημερινές διεργασίες φροντίζει αποτελεσματικά να βγάλει από το σώμα σου όλα όσα δεν χρειάζεται ή που σε μεγάλη συγκέντρωση είναι βλαβερά για την λειτουργία του οργανισμού σου.

Όσο για τον μεταβολισμό σου που είναι μπλοκαρισμένος ή δεν δουλεύει, αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήσουν νεκρός / ή. Που προφανέστατα δεν είσαι μιας και διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

ΥΓ. Πρόσφατα σε κάποιο άρθρο διάβασα, ότι αποτελεί προτροπή των γιατρών να εφαρμόζουμε κάθε χρόνο μία φορά την δίαιτα της αποτοξίνωσης. Τόσα χρόνια στο επάγγελμα, τόσα χρόνια στα θρανία, τόσα χρόνια διαβάζοντας άρθρα σε περιοδικά και sites δεν συνάντησα ούτε μία φορά αυτή την οδηγία. Πιθανότατα η οδηγία αυτή να είναι γραμμένη στα παραμύθια, στο παραμύθι της αποτοξίνωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ