Διατροφικοί πειρασμοί στο γραφείο; Υπάρχει λύση!

Διατροφικοί πειρασμοί στο γραφείο; Υπάρχει λύση!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα είναι οι διατροφικοί πειρασμοί.

Οι διατροφικοί πειρασμοί ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο, και ακόμα περισσότερο όταν αυτός αφορά περιβάλλον γραφείου με πολλούς συναδέλφους είναι πολλοί και πολλές φορές τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ δύσκολα!

Οι διατροφικοί πειρασμοί στο γραφείο

Όλο και κάποιος συνάδελφος θα έχει γιορτή ή γενέθλια και θα φέρει κάτι να σας κεράσει για το καλό, είτε είναι αλμυρό είτε γλυκό.

Κατά το μεσημεράκι, τα τηλέφωνα γύρω σας παίρνουν φωτιά από τα delivery.

Και στο δικό σας γραφείο; Στο συρτάρι κάπου εκεί ανάμεσα στους φακέλους, τα διορθωτικά και τα στυλό, βρίσκεται (μα τι παράξενο;) ένα κουτάκι μπισκότα, ένα σακουλάκι με κράκερς, μία σοκολατίτσα για τη λιγούρα βρε αδερφέ!

Τα σχόλια των συναδέλφων

Ο εργασιακός χώρος μπορεί να γίνει διατροφικό κολαστήριο για το διαιτώμενο, καθώς τα σχολιάκια του εκάστοτε εορτάζοντα «ένα κομματάκι δεν μετράει»,«έλα μωρέ τι θερμίδες να έχει αυτό μια μπουκίτσα είναι»  είναι συνεχή.

Σε γενικές γραμμές όμως οι πειρασμοί βρίσκονται παντού και πάντα!

Το θέμα μας όμως δεν είναι άν θα φάμε κάτι έξτρα αλλά το πόσο συχνά το κάνουμε, και πως θα διαχειριστούμε αυτούς τους διατροφικούς πειρασμούς ειδικά εάν το στομάχι γουργουρίζει εκείνη τη στιγμή!

Η λύση

Προμηθευτείτε από το σπίτι με υγιεινά σνακ για το γραφείο, όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, κριτσίνια ή  μπάρες δημητριακών (προσοχή στις μπάρες που πωλούνται στο φούρνο καθώς είναι ναι μεν πολύ υγιεινές αλλά περιέχουν πολλές θερμίδες) για να αντιμετωπίζετε τις ξαφνικές λιγούρες ή για να… ξεσπάτε κάθε φορά που «απειλείστε» από ένα κέικ σοκολάτας ή ένα κέρασμα!

Αποφύγετε τους συσκευασμένους χυμούς καθώς περιέχουν πολλή ζάχαρη!

Επίσης, ζητήστε από τους συναδέλφους να δείξουν κατανόηση και να σεβαστούν τη διατροφική σας προσπάθεια, καθώς δεν αφορά μόνο τον εμφάνιση αλλά κατά βάση την υγεία σας! Δυστυχώς τα πειράγματα δε θα σταματήσουν εντελώς, αλλά οι περισσότεροι θα σας στηρίξουν!

Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και αν υποκύψετε μία φορά, δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου! Όταν το αποφασίσετε πραγματικά, η επιτυχία της διατροφής σας είναι απλά θέμα χρόνου!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts