Γευστικά ντέρμπυ μαζί με τον τελικό!

Γευστικά ντέρμπυ μαζί με τον τελικό!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή φτάνει στο τέλος της και μαζί με το μεγάλο τελικό θα γίνει και η τελετή παράδοσης-παραλαβής του τηλεκοντρόλ από τους συζύγους στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Τελετή όμως που, κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής αναμετάδοσης του τελικού, συνοδεύεται από φαγητό γρήγορο και εύκολο για να μην χαθεί και κάποια φάση.

Πέρα από το εύκολο και γρήγορο φαγητό (delivery) που καταφτάνει με αρκετή καθυστέρηση λόγω υπερβολικής ζήτησης, υπάρχουν πολλές εύκολες και γρήγορες επιλογές που και χαμηλού κόστους είναι αλλά και με υψηλό γευστικό περιεχόμενο. Να 2 γευστικά ντέρμπυ

Παραδοσιακή μακαρονάδα vs σαλάτα με ζυμαρικά

Μπορεί η Ιταλία (δίκαια) να μην προκρίθηκε σε αυτό το Mundial, τα ζυμαρικά της όμως βρίσκονται πάντα “στη σέντρα”. Μια μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας είναι υπόθεση κυριολεκτικά μικρότερη των 20 λεπτών συνολικά αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα. Το βασικότερο; Αν οι φάσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η ροή του αγώνα δεν επιτρέπει την απομάκρυνση από την οθόνη, τα μακαρόνια εύκολα θα γίνουν μια παραβρασμένη λάσπη που θα θυμίζουν φιδέ. Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να κάτσεις και σε τραπέζι για να τα απολαύσεις.

Από την άλλη η κρύα σαλάτα ζυμαρικών είναι κάτι που μπορείς να το ετοιμάσεις από τα πριν αλλά είπαμε. Είναι κρύα σαλάτα… Να οι δύο συνταγές.

Για τη μακαρονάδα.

Υλικά

  • Ντομάτες (περίπου μισό κιλό)
  • Κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • (τσίλι ή καυτερό πιπέρι για τους μερακλήδες)
  • Λίγο λάδι

Παρασκευή για τη σάλτσα.

Τσιγαρίζεις ελάχιστα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο και προσθέτεις την ντομάτα (ή τα ψιλοκομμένα ντοματάκια) μαζί με το αλατοπίπερο. Μόλις βράσει η σάλτσα και φύγουν τα πολλά υγρά βάζουμε και μισό ποτήρι κόκκινο κρασί. Στη σάλτσα. Μην ξεχαστείς. Εκεί στο τελείωμα μπορείς να δώσεις πικάντικη γεύση με τσίλι ή με κάποιο καυτερό πιπέρι.

Παρασκευή για τα μακαρόνια

Σοβαρά τώρα περιμένεις οδηγίες πως να βράσεις τα μακαρόνια;

Συνταγή για (πανεύκολη) σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

  • 2-3 φλιτζάνια ζυμαρικά (πένες, βίδες, φιογκάκια κλπ)
  • 50-60 γραμμ τυρί
  • 3-4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές (ιδανικά μια από κάθε χρώμα)
  • Μισό φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 2-3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά και το καλαμπόκι, τα αφήνουμε να κρυώσουν είτε έξω είτε στο ψυγείο.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές (σε πολύ μικρά κυβάκια), το τυρί (μπορείς και να το τρίψεις) και το ζαμπόν γαλοπούλας. Μπορείς βέβαια να φτιάξεις και μόνος σου σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας.
Ανακατεύεις τα λαχανικά με το τυρί και το ζαμπόν. Χτυπάς καλά το λάδι, τη μουστάρδα και το λεμόνι και προσθέτεις το μείγμα στη σαλάτα.

Αραβική πίτα με λαχανικά και τόνο vs τορτίγια με σάλτσα αβοκάντο με γιαούρτι.

Φαινομενικά παρόμοια πιάτα αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Το ένα σερβίρεται κρύο και συνάμα καυτερό, το άλλο είναι κατά βάση ένα ζεστό πιάτο που όμως σε δροσίζει. Σε μπέρδεψα ε; Κάπως σαν την φετινή Αργεντινή που ενώ είχε παίκτες ανώτερης κλάσης, δεν μπορούσε να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο.

Αραβική πίτα με λαχανικά και τόνο

Υλικά

  • Αραβικές πίτες
  • Κρεμμύδια
  • Σκόρδο
  • Μπούκοβο
  • Ντομάτα
  • Λάδι
  • Τόνος κονσέρβα ή τόνος Αλονήσσου

Εκτέλεση

Κόβεις σε φέτες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το σκόρδο. Τα βάζεις στο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να καραμελώσουν και προσθέτεις την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μπούκοβο. Όταν στεγνώσουν τα πολλά υγρά βάζεις και τον τόνο (τρίβοντάς τον) και ανακατεύοντας καλά. Το μείγμα μπαίνει στην αραβική πίτα και σερβίρεται τυλιγμένο.

Τορτίγια με σάλτσα αβοκάντο με γιαούρτι

Υλικά για τη σάλτσα αβοκάντο

  • Ένα ώριμο αβοκάντο
  • 4-5 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • Ένα κρεμμύδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 γραμμ τυρί (προσωπικά προτιμώ γραβιέρα)
  • Κομμένες πιπεριές σε λεπτές φέτες
  • Και φυσικά τορτίγιες

Εκτέλεση

Βάζουμε τις τορτίγιες στο φούρνο διπλωμένες ανάμεσα στη σχάρα του φούρνου για να ψηθούν για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όσο ψήνονται κτυπάμε στο multi το καθαρισμένο αβοκάντο το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.

Στην ψημένη τορτίγια (όσο είναι ζεστή) βάζουμε τη σάλτσα αβοκάντο γιαούρτι, τις πιπεριές και το τυρί.

Βέβαια πάντα μπορείς να ετοιμάσεις την γρήγορη σαλάτα που θα βρεις εδώ ή κάποιο από τα εύκολα γεύματα που μπορείς να τα ετοιμάσεις πιο σύντομα και από το ντελίβερι.

Καλή επιτυχία στην ομάδα σας αλλά και στη μαγειρική σας.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts