Με την ονομασία Κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της Καθαράς Δευτέρας, η οποία εορτάζεται η αμέσως μετά την Κυριακή της Αποκριάς στην έναρξη της Τεσσαρακοστής.
Την Καθαρά Δευτέρα παραδοσιακά τρώνε άζυμο άρτο (λαγάνα) και σαρακοστιανά μεζεδάκια όπως ταραμοσαλάτα, θαλασσινά, τουρσί, ελιές, κρεμμύδια, διάφορα λαχανικά, χαλβά κ.ά.
Πάρτε μερικές ιδέες απο όσα κατανάλωσε η ομάδα του The Health Lab την πρώτη επίσημη μέρα της νηστείας!
Γαρίδες με σάλτσα:
Ρύζι με λαχανικά και κάρυ:
Λαγάνα, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, μαυρομάτικα σαλάτα:
Γιούντη Τσιβή
Λίγο κρασί, καλή παρέα, θάλασσα και φαΐ, τι καλύτερο για τη σαρακοστή;Γαρίδες, καλαμαράκια, λαγάνα, σαλάτα, χόρτα
Σαλάτα μαυρομάτικα φασόλια, λαγάνα, πατάτες, γαρίδες, καλαμαράκια και σπιτικό τουρσί :
Λαγάνα, καλαμαράκια, γαρίδες με ρύζι, σαλάτα και κρασί:
Φάβα με κόκκινες φακές και λιαστή ντομάτα, χταποδάκι με κρεμμύδια και σως ταχίνι:
Νίκος Μανάτος
Μύδια με σάλτσα:
Λαγάνα, ντολμαδάκια, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, φασόλια, τουρσι