Είμαι έγκυος τι ρούχα μπορώ να φορέσω ?

Είμαι έγκυος τι ρούχα μπορώ να φορέσω ?

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Συνήθως, όταν οι γυναίκες μαθαίνουν ότι είναι σε εγκυμοσύνη και ότι σύντομα θα αποκτήσουν παιδάκι-α, άμεσα βάζουν την καθημερινότητά τους  στο πρέπει και το τι δεν πρέπει να κάνουν, να φορούν. Στο ενδυματολογικό κομμάτι τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιος «κανόνας» που οι γυναίκες πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσουν. Αυτό που πρέπει να ‘χετε στο νου σας είναι τα χρώματα. Μην φοβηθείτε να αγοράσετε μια μπλούζα με έντονα χρώματα.  Επιλέξτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε άνετες και πολύ όμορφες!

  • Μπορώ να φοράω τζιν ή οποιοδήποτε άλλο παντελόνι?

Φυσικά και μπορείτε να βάλετε τζιν.  Απλώς,  καλό θα ήταν, να μην είναι τα εφαρμοστά τζίν/παντελόνια και να μην σας σφίγγουν στην κοιλιά. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες  συστήνουμε στις εγκυμονούσες να μην φοράνε συχνά παντελόνια γιατί αυξάνεται η πιθανότητα για γυναικολογικές λοιμώξεις. Μπορείτε να επιλέξετε βαμβακερά φορέματα για να είστε άνετες και να μην εμφανιστεί ίσως κάποια  αλλεργία. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι τα κολάν τα οποία βγαίνουν και σε πολλά χρώματα και σχέδια.

  • Μπορώ να φοράω στηθόδεσμο με μπανέλα?

Από τι πρώτες βδομάδες της εγκυμοσύνης οι μαστοί εμφανίζουν  μεταβολές στο μέγεθος και γίνονται πιο ευαίσθητοι, γι αυτό, το ιδανικότερο είναι η αγορά στηθόδεσμου για θηλασμό. Δεν έχει μπανέλα, είναι βαμβακερό και το σημαντικότερο, δεν πιέζει το στήθος, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί η παραγωγή γάλακτος. Επίσης, μια δεύτερη επιλογή είναι οι βαμβακεροί στηθόδεσμοι χωρίς ενίσχυση και μπανέλα αλλά να μην έχουν αποσπόμενο κάλυμα.

  • Μπορώ να φορέσω ότι εσώρουχο επιθυμώ?

Το ιδανικότερο για εγκυμονούσες και μη είναι το βαμβακερό εσώρουχο με το οποίο αναπνέει το δέρμα. Μην επιλέγετε συνθετικά εσώρουχα ή σε σχήμα «Τ»  γιατί αυξάνεται η θερμοκρασία στην περιοχή του περινέου με αποτέλεσμα την εμφάνιση γυναικολογικών λοιμώξεων.

  • Επιτρέπονται τα ψηλά τακούνια στην εγκυμοσύνη?

Ψηλά τακούνια και  εγκυμοσύνη δεν αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό. Ως επαγγελματίες υγείας φοβόμαστε  τον κίνδυνο πτώσης και τραυματισμού τόσο της γυναίκας αλλά και του μωρού, λόγω των ζαλάδων που εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη. Επίσης όσο περνάνε οι εβδομάδες μετατοπίζεται η μήτρα μπροστά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πόνοι στην πλάτη, οπότε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια καθιστούν πιο δύσκολο το περπάτημα. Γι αυτό, τα ίσια παπούτσια αποτελούν την ιδανικότερη και ασφαλέστερη επιλογή για τις γυναίκες. Παρ ‘ολ αυτά αν μια γυναίκα  επιθυμεί τακούνια μπορεί να αγοράσει παπούτσια με χαμηλότερο τακούνι..

Ανάλογα με την εποχή που διανύετε την εγκυμοσύνη σας θα πρέπει να ντύνεστε κατάλληλα..

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός μην σας αγχώνει, είναι μια φυσιολογική διαδικασία για το γυναικείο σώμα που με την σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη επίβλεψη μπορεί να γίνει η ομορφότερη εμπειρία της ζωής σας!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts