Μόνος στο σπίτι οργάνωση και μαγειρεμα
Μόνοι στο σπίτι; Ας μαγειρέψουμε

Η καταναγκαστική εργένικη ζωή έχει και τα καλά της. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τρως το φαγητό της οικογένειας και μπορείς πραγματικά να ακολουθήσεις ένα πλήρες εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις καθαρά απόλυτα προσωπικές προτιμήσεις.

Όπως  για παράδειγμα μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου με την αγαπημένη σου γαρνιτούρα αποφεύγοντας τα αντιπαθητικά βραστά λαχανικά. Μπορείς να απολαύσεις το αποκλειστικά αγαπημένο σου φαγητό με οποιαδήποτε τρόπο χωρίς να ακούς την γκρίνια των άλλων για το ίδιο φαγητό.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να περάσει η εβδομάδα θα το έχεις σιχαθεί/ βαρεθεί και θα αναρωτιέσαι τι του βρίσκεις. Επιπλέον αν έχεις περιορίσει σημαντικά τα λαχανικά και τα φρούτα η δυσκοιλιότητα θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου για αυτά. Διόλου απίθανο να κατηγορήσεις  το αγαπημένο σου φαγητό και να αρχίσεις σιγά σιγά να το μισείς.

Όπως και να έχει ο οργανισμός μας είναι αρκετά σύνθετος και οι λειτουργίες του αρκετά πολύπλοκες.  Είναι απαραίτητη η (σχεδόν) καθημερινή πρόσληψη πολλών θρεπτικών συστατικών για να καλυφτούν όλες αυτές οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το κακό είναι ότι η φύση δεν μπόρεσε να στριμώξει όλα αυτά τα θρεπτικά σε ένα τρόφιμο και ειδικά σε αυτό που σου αρέσει. Καλό είναι λοιπόν πέρα από το αγαπημένο σου φαγητό, το οποίο και καλά κάνεις και το τρως ίσως πιο συχνά, να φροντίσεις να βάλεις και μια σαλάτα στο πλάι, να κόψεις και κανένα φρουτάκι, καλοκαίρι είναι ζέστη κάνει.

Αν τώρα η μαγειρική σου πέφτει δύσκολη ή βαριέσαι κάθε μέρα να ετοιμάζεις και διαφορετικό φαγητό, το θαύμα βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι: ταπεράκι! Μπορείς να ετοιμάσεις διπλή μερίδα, να βάλεις την μία από τις δύο στο ταπεράκι και (αφού καταφέρεις να ταιριάξεις το ταπεράκι με το σωστό καπάκι – είναι και αυτό ένα θέμα) το βάζεις στο ψυγείο για 2-3 μέρες το πολύ και όλα καλά.

Μόνο προσπάθησε να το φας εγκαίρως, δεν είναι καλή ιδέα να το μοιραστείς με διάφορους λαίμαργους μικροργανισμούς που θα βρουν καταφύγιο στο ταπεράκι σου – με το σωστό πάντα καπάκι. Μόνο προσπάθησε να το φας πριν αρχίσει και φυτρώνει μέσα στο ψυγείο σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ