Dalgona coffee: Ο καφές που έγινε viral και η δική μας πρόταση! 

Dalgona coffee: Ο καφές που έγινε viral και η δική μας πρόταση! 

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τρόφιμο ή ένα ρόφημα γίνεται viralΤι κάνει όμως τον νέο Dalgona coffeeόπως ονομάζεται, τόσο ξεχωριστό; 

Αν και οι ρίζες του ονόματος του είναι κορεάτικες, σε πολλούς θυμίζει το γνωστό σε όλους μας φραπέ με γάλα ή αλλιώς «φραπόγαλο».

Αυτό που τον έκανε τόσο πολύ δημοφιλή είναι σίγουρα η εμφάνιση του, τα εύκολα προσβάσιμα υλικά του αλλά και ο πολύ εύκολος τρόπος παρασκευής του.  

Οι απόψεις των επαγγελματιών barista έχουν διχαστεί για αυτό το είδος καφέ.

Εμείς όμως, ως ειδικοί της διατροφής θα αναλύσουμε διατροφικά αυτό το ρόφημα για να ανακαλύψετε κι εσείς τί σας προσφέρει ένα δροσερό ποτήρι dalgona coffee και αν μπορείτε να το καταναλώσετε χωρίς να επηρεάσει τη διατροφή σας. 

Ο στιγμιαίος καφές που χρησιμοποιείται εκτεταμένα και στη χώρα μας, προσφέρει στο καταναλωτή πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών αλλά και το άρωμα του που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πολλά οφέλη έχουν αναφερθεί από τη κατανάλωση στιγμιαίου καφέ, όπως οι πολυφαινόλες που περιέχει και που έχουν φανεί να έχουν αντιοξειδωτικέςαντιβακτηριακές, αντικαρκινικές, αντιισταμινικές και άλλες βιολογικές επιδράσεις. Επίσης, το είδος αυτό του καφέ φαίνεται να προλαμβάνει πιθανώς την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2, της ηπατικής νόσου αλλά και φαίνεται να μειώνει το κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Με μόνο 2 θερμίδες (στα 100g) μας αποδίδει πολύ μικρό θερμιδικό περιεχόμενο, σχεδόν μηδενικό. 

Η ζάχαρη αν καταναλώνεται μόνο από το ημερήσιο ρόφημα καφέ, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι και τόσο επιζήμια για την υγεία ενός μεγάλου μέρους πληθυσμού, με εξαίρεση τα άτομα που μπορεί να έχουν κάποιο νόσημα.  

Η original συνταγή περιέχει ίσες ποσότητες στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και νερού που σερβίρονται πάνω από γάλα. Η πρόταση μου για να αυξηθεί η διατροφική αξία και να μειωθούν οι θερμίδες του δημοφιλούς ροφήματος είναι η παρακάτω. 

Υλικά  

  • 2κ.σ. στιγμιαίος καφές 
  • 1κ.σ. ζάχαρη (ή στέβια ή καθόλου γλυκαντικό) 
  • 2κ.σ. νερό 
  • 200ml αμυγδαλόγαλα χωρίς γλυκαντικά 
  • Πάγος

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το καφέ, τη ζάχαρη και το νερό. Με ένα φουέ ή με μίξερ χειρός (και η φραπεδιέρα τη κάνει τη δουλειά) χτυπάμε το μίγμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας ξανθός αφρός, σχετικά πηκτός. Σε ένα ποτήρι που έχουμε προσθέσει το αμυγδαλόγαλα με τον πάγο, προσθέτουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργήσαμε 

 

Η πιο θρεπτική εκδοχή του Dalgona coffee είναι έτοιμη για να την απολαύσετε! 

 

(πηγή φωτογραφίας: Straybud, Wikimedia commons)

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts