Μιλώντας για το φυσιολογικό βάρος, δε θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω το πόσο διαδεδομένη είναι η νοσογόνος παχυσαρκία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από παιδιά μέχρι υπερήλικες (65 ετών +), είναι ένα δεδομένο πολυσυζητημένο και παγκοσμίως κατανοητό. Θα εστιάσω όμως στη διαδικασία, στη διαδρομή που οδηγεί στη λύτρωση!

Για πάρα πολύ κόσμο, το άκουσμα και μόνο της λέξης δίαιτα ή διαιτολόγος, δημιουργεί αυτομάτως κρύο ιδρώτα και πανικό.

Τα πολλά επιπλέον κιλά αποτελούν τον προσωπικό «Γολγοθά», ένα ανυπέρβλητο βουνό, μία απάτητη κορυφή, που ανέλπιστα τις περισσότερες φορές προσπαθούν να ανέβουν και δυστυχώς τις περισσότερες φορές γλιστρούν και πέφτουν πάλι στους πρόποδες αυτού του βουνού! Συναισθήματα όπως απογοήτευση, απελπισία, τύψεις και  ενοχές δρουν αυτοκαταστροφικά στην ψυχή του ατόμου που για άλλη μία φορά δεν τα κατάφερε!

Είναι δύσκολο αυτό το βουνό, η κορυφή του φαντάζει ουτοπία, αλλά δεν είναι!

Στη σημερινή εποχή που όλοι βιάζονται να προλάβουν να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα και επιτυχώς «ΧΘΕΣ» είναι λογικό να στραβοπατούν, να πεδικλώνονται και τελικά να πέφτουν! Θα μου πείτε κυρία μου μιλάς εκ του ασφαλούς… αλλά δεν είναι έτσι!

Τα 20-30-40 κιλά, ΝΑΙ είναι δύσκολο να χαθούν αλλά όχι ακατόρθωτο!

Μακάρι να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος, ένα υπέροχο και υπερπολυτελές ασανσέρ, να μας πάει κατευθείαν στην κορυφή αυτού του θεόρατου και δύσβατου βουνού, αλλά δεν υπάρχει! Ο μόνος δρόμος είναι αυτό το σπαστικό, ενοχλητικό, επώδυνο μονοπάτι, που ναι αρχικά φαίνεται αδιανόητο να το περπατήσεις, ΑΛΛΑ όπως κάθε δρόμος, μονοπάτι κλπ έχει αρχή και τέλος!

Πολλές φορές θα κουραστείς, πολλές φορές θα σταματήσεις να πάρεις μια ανάσα, προχώρα όμως, κοίτα μπροστά και προχώρα!

Το τέλος αυτής της διαδρομής είναι τόσο όμορφο που πραγματικά αξίζει!

Για σένα… μόνο για σένα! Έτσι να το δεις, κάνε την αρχή και σιγά σιγά θα φτάσεις στον δικό σου μαγικό προορισμό!