Πρωινό εκτός “έδρας” (ή όταν τρέχεις και δεν προλαβαίνεις να πας στη δουλειά)

Η κλασσική εικόνα των διαφημίσεων που δείχνει μία οικογένεια σε μια άνετη ηλιόλουστη τραπεζαρία, να τρώει χαλαρά και άνετα το πρωινό της, θυμίζει στους πιο πολλούς εικόνες από Αμερικάνικες σαπουνόπερες με καλοντυμένους πρωταγωνιστές και του πουλιού το γάλα πάνω στα μεγάλα τραπέζια.

Η πραγματικότητα όμως της καθημερινότητάς μας είναι εντελώς διαφορετική.

Είτε γιατί το παιδί πρέπει να ξυπνήσει πρώτα και μετά να πάει σχολείο, είτε γιατί είμαστε “εκτός έδρας” και δεν βρισκόμαστε στην άνεση του σπιτιού μας. Μπορεί ακόμα και το πρώτο μας meeting/ραντεβού να είναι πολύ πρωί και και να πρέπει να φύγουμε βιαστικά.

Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι διαφορετικά αλλά το δεδομένο το ίδιο. Πρέπει να υπάρξει πρωινό γεύμα. Τα επιχειρήματα πολλά, καλύτερη διαχείριση του συναισθήματος της πείνας, λιγότερα υπερφαγικά επεισόδια, καλύτερη “λειτουργία” στην εργασία κλπ.

Στο αντεπιχείρημα “δεν προλαβαίνω” υπάρχουν πολλές απαντήσεις.

  • Ετοιμαζόμαστε από το προηγούμενο βράδυ. Μπορούμε τα βασικά υλικά να τα έχουμε έτοιμα από το βράδυ ή και ακόμα να το προετοιμάσουμε πχ να βράσουμε το κουάκερ ή το αυγό, να ετοιμάσουμε το τοστ, να ψήσουμε τη πίτα (ναι ένα κομμάτι σπιτική χορτόπιτα ή σπανακόπιτα μπορεί να είναι πρωινό)
  • Πάμε στο πρωινό μπουφέ πιο νωρίς. Με λίγο καλό προγραμματισμό θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την ουρά στο πρωινό αλλά και να έχουμε χρόνο για να φάμε.
  • Ετοιμάζουμε ένα “φορητό” πρωινό που να μπορούμε να το καταναλώσουμε στο αυτοκίνητό είτε φτάνοντας στην εργασία. (ένα μικρό τοστ με τυρί ή αυγό ή μια αραβική πίτα με λαχανικά και τυρί,
  • Έχουμε τα υλικά έτοιμα στην εργασία ώστε να πάρουμε πρωινό εκεί, λίγο τυρί με φρυγανιές ή με ψωμί ή παξιμάδι, γάλα με δημητριακά, ψωμί με ταχίνι και μέλι κλπ.

Όμως όπως είπαμε και πιο πάνω, σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα πρωινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ