Δώδεκα λόγοι που δεν συνεργάζομαι με την Herbalife

Δώδεκα λόγοι που δεν συνεργάζομαι με την Herbalife

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Αλλά και με κάθε παρόμοια εταιρία με οργάνωση “πολυεπίπεδης προώθησης προϊόντων”

  • Εκπαιδεύτηκα σαν διαιτολόγος και όχι σαν πωλητής σκευασμάτων – υποκατάστατων γεύματος. Δουλειά μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να κατανοούν τις ανάγκες τους, τα όρια τους, να συνειδητοποιούν τα λάθη τους και να τα διορθώνουν με ένα τρόπο μόνιμο και συμβατό με το τρόπο ζωής τους. Αυτό προϋποθέτει μια ουσιαστική επικοινωνία με τον άνθρωπο και όχι την αντιμετώπισή του σαν καταναλωτή.
  • Όσο δελεαστικό και αν ακούγεται το “ένα παρακάνω ικανοποιητικό εισόδημα” επιλέγω να το κάνω αυτό με ένα τρόπο αξιοπρεπή χωρίς να εκμεταλλεύομαι την ανάγκη των ανθρώπων για καλύτερη ποιότητα ζωής ή σωστότερο τρόπο διατροφής η καλύτερη υγεία. Πιστέψτε με σαν επαγγελματίας έχω διαπιστώσει ότι η σωστή μου δουλειά μπορεί να αυξήσει και το πελατολόγιο αλλά και το εισόδημά μου εφόσον ασκώ σωστά το επάγγελμά μου
  • Δεν αποτελεί πειστικό επιχείρημα το ότι η Herbalife (ή η κάθε παρόμοια εταιρία) έχει δραστηριότητα σε όλο το κόσμο. Παρόμοια δραστηριότητα έχει και η Ford ή η DUREX ή η όποια άλλη εταιρία τροφίμων. Που διακινούν τα προϊόντα τους μέσα από καταστήματα και το βασικότερο δεν βαφτίζουν τους πωλητές τους ειδικούς. Ούτε τους απονέμουν εξωτικούς τίτλους.
  • Το ότι σε όλο το κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό τα κάνει αξιόπιστα ή και μοναδικά. Αντίστοιχα πολλαπλάσια εκατομμύρια άνθρωποι στο πλανήτη ΔΕΝ χρησιμοποίησαν τα προϊόντα σας και πέτυχαν πολλά περισσότερα από το να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος (βλέπε έμαθαν να τρώνε, μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα διάφορες καταστάσεις που εμπλέκεται το φαγητό κλπ)
  • Αρνούμαι να συνεργαστώ σαν ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ προϊόντων (γιατί αυτό ουσιαστικά ζητάτε) με κάποιον που ΠΑΡΑΝΟΜΑ και χωρίς έλεγχο “βοηθά ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους” παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και κάθε επιστημονική δεοντολογία.
  • Είναι τουλάχιστον φαιδρό να θεωρείται ότι ένα “παγκόσμιο συμβούλιο ειδικών” αποτελεί επιστημονική κάλυψη για το λιανεμπόριο κουτιών. Όπως επίσης είναι τουλάχιστον ΗΛΙΘΙΟ να προσπαθείτε να με πείσετε ότι για οποιοδήποτε κρίσιμο θέμα υγείας προκύψει ή για οποιοδήποτε απορία σχετικά με την ασφαλή χρήση του προϊόντος σας ανά πάσα ώρα και στιγμή θα σηκώσετε ένα τηλέφωνο και θα έχετε την απάντηση στο ερώτημα σας.
  • Δεν είναι δουλειά μου να μαθαίνω τους ανθρώπους να καταναλώνουν και να ζούνε για πάντα με υποκατάστατα γεύματος. Πολύ δε περισσότερο όταν αποδεδειγμένα αυτό δεν οδηγεί απαραίτητα σε απώλεια βάρους και σίγουρα δεν συμβάλει στη διαχείριση της διατροφικής συμπεριφοράς.  Όχι δεν είναι δουλειά μου να μετατρέπω τους ανθρώπους σε jankie της Herbalife ούτε να κάνω το βαποράκι της Herbalife.
  • Ναι τα προϊόντα σας είναι ακριβά. Και όχι μόνο είναι ακριβά αλλά και υποδεέστερα πολλών άλλων αντίστοιχων ή παρόμοιων που κυκλοφορούν στην αγορά. Μια απλή σύγκριση των ετικετών μπορεί να σας πείσει.
  • Σε καμία περίπτωση η διατροφή με Herbalife (ή όποιο άλλο αντίστοιχο προϊόν) δεν αποτελεί ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Δέντρο που να παράγει κουτιά δεν υπάρχει. Αλλά και η ίδια η ύπαρξη διαφορετικών γεύσεων από μόνη της αποκαλύπτει ότι σε ένα βασικό προϊόν μπαίνουν πρόσθετα γεύσης και αρώματος. Οπότε το φυσική διατροφή πάει περίπατο
  • Δουλειά του διαιτολόγου δεν είναι να αλλάζει το νούμερο της ζυγαριάς ή απλά να επιδιώκει τη βελτίωση κάποιων τιμών σε ένα λιπομετρητή. Δουλειά μας είναι να διορθώνουμε τη σχέση του ανθρώπου με τη τροφή.
  • Υπάρχουν δεκάδες αν όχι χιλιάδες αναφορές ότι αυτό το επιχειρηματικό πλάνο που προτείνετε είναι καταστροφικό. Υπάρχουν οι μαρτυρίες για την εκμετάλλευση, την οικονομική εξαθλίωση και την χρεοκοπία πολλών “συνεργατών” της Herbalife σε όλο το κόσμο. Ευχαριστούμε, επιλέγουμε το μικρότερο αλλά ασφαλέστερο οικονομικό πλάνο της αξιοπρεπούς εργασίας μας.
  • Τελευταίο και πιο βασικό. Δεν είναι αθώα η διατροφή με υποκατάστατα γεύματος. Ούτε όλα τα “φυσικά” προϊόντα της βιομηχανίας αδυνατίσματος (“τσάγια”, ροφήματα, χάπια κλπ) είναι αβλαβή. Στην βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας ανθρώπων από την αλόγιστη και κακή χρήση τέτοιων προϊόντων.

Το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts