Γυμναστική από σπίτι; Ναι, λοιπόν σήμερα θα σας πω ένα μυστικό!

Ναι, μπορείτε να γυμναστείτε και «μονές/οι σας».

Μέρες τώρα ακούω μια δικαιολογία που είναι χειρότερη και από το «δεν έχω χρόνο». Η γυμναστική και γενικά η προσπάθεια βελτίωσης της φυσικής μας κατάστασης μπορεί να επιτευχθεί με ή χωρίς χρήματα.

Ας πάρουμε την πρώτη κατηγορία που δεν είναι τόσο δυσκολεμένη οικονομικά αλλά δεν μπορεί να διαθέσει σε έναν/μια γυμναστή/στρια χρήματα ώστε να κάνει εξειδικευμένη προπόνηση. Η λύση υπάρχει σε πολλές σχολές χορού, Groups, σχολεία και σε προγράμματα που γίνονται μέσω των Δήμων σας (10-40 ευρώ/μήνα). Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, τα προγράμματα καλύπτουν όλες τις ώρες της ημέρας, όλα τα γούστα (από παραδοσιακούς χορούς, πολεμικές τέχνες μέχρι και tabata) και συνήθως απασχολούνται απόφοιτοι του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (έχετε το δικαίωμα να ρωτάτε για να αισθάνεστε και ασφάλεια με τον/την trainer σας).

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει η ομάδα ανθρώπων που δεν διαθέτουν όντως τα χρήματα να τα διαθέσουν σε καμία από τις παραπάνω λύσεις. Για αυτούς είμαι εγώ εδώ για να σας δώσω την λύση! Εσείς λοιπόν μπορείτε να απασχολήσετε έναν/μία trainer μια φορά το 2μηνο, ο οποίος αφού μάθει τους στόχους σας π.χ. αν υπάρχει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας για κάποια μορφή άσκησης και άλλα που θα τα συζητήσετε μαζί του θα σας φτιάξει και θα σας παρουσιάσει ένα 2μηνο πρόγραμμα προπόνησης. Στη συνέχεια θα το εκτελείται για 2 μήνες μόνοι σας με κάποιες μετατροπές φυσικά π.χ. επαναλήψεις ή σετ. και οποιαδήποτε απορία έχετε ενοχλήστε ελεύθερα τον/την γυμνάστρια σας!

Γενικότερα μπείτε στη λογική σε κάθε πρόγραμμα προπόνησης (μη συμπεριλαμβανομένων αθλητών κτλ.) να ενεργοποιούνται βασικές μυϊκές ομάδες που είναι χρήσιμες στην καθημερινότητά σας.

Παρακάτω σας έχω ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε με εύκολες ασκήσεις αλλά αρκετές για «σας έρθει η όρεξη».

Πρόγραμμα 3 ημερών:

1η ημέρα: Περπάτημα 30 λεπτά (στον δικό σας ρυθμό)

2η ημέρα:

ασκήσεις:

κοιλιακοί, 3 σετ των 20 επαναλήψεων

Ραχιαίοι, 3 σετ των 20 επαναλήψεων

Άρση λεκάνης από ύπτια θέση, 3 σετ των 20 επαναλήψεων

Ενεργοποίηση πλάτης και ωμικής ζώνης, 3 σετ των 20 επαναλήψεων

3η ημέρα: Περπάτημα 30 λεπτά (στον δικό σας ρυθμό)

Notes:

  1. οι ασκήσεις αυτές φαίνονται απλές αλλά κρύβουν κάποιες μικρές παγίδες οπότε καλό θα είναι την πρώτη φορά να έχετε έναν ειδικό να σας επισημάνει τι πρέπει να διορθώσετε.
  2. δεν ενδείκνυνται για άτομα με μυοσκελετικούς τραυματισμούς και πόνους καθώς θέλουν ειδική μεταχείριση από γυμναστή.
Και μην ξεχνάτε «ΜΕΣΑ ΚΟΙΛΙΤΣΑ»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ