Υπάρχουν περίοδοι στην ζωή μας που αποφεύγουμε να κοιταζόμαστε ακόμα και στον καθρέφτη γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουμε, παραπάνω κιλά, χαλάρωση, ατονία και γενικά επικρατεί μία κατάσταση η οποία μας δημιουργεί κακή ψυχολογία. Έτσι δεν έχουμε καλή διάθεση, δεν βγαίνουμε εύκολα με φίλους έξω, δεν είμαστε δραστήριοι και η φάση αυτή της ζωής μας συνεχίζεται ως έχει.

Αυτό όμως αποτελεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ικανοποίησης με τον εαυτό
μας; Ή μήπως φταίει ο καναπές που έχουμε ριζώσει για να βρούμε με το ζόρι κάτι
ενδιαφέρον να δούμε στην τηλεόραση ώστε να μην τον αποχωριστούμε!

Φυσικά και όχι, η λύση είναι μία ΣΗΚΩ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΟΥ. 

Από προσωπική εμπειρία κάθε φορά που τελειώνω από μια προπόνηση νιώθω άλλος άνθρωπος, για την ακρίβεια νιώθω πιο δυνατή από ποτέ, την αίσθηση αυτοπεποίθησης να κυριαρχεί μέσα μου και έτοιμη να κατακτήσω τον κόσμο. Η γυμναστική δηλαδή αποτελεί έναν τρόπο να διατηρούμαστε σε μια καλή ψυχολογική κατάσταση ενώ ακόμα και με τις πρώτες επισκέψεις σε έναν χώρο άσκησης μπορεί να τονωθεί ο αυτοσεβασμός μας. Αυτό συμβαίνει διότι όταν γυμναζόμαστε αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών. Το ανθρώπινο σώμα παράγει τουλάχιστον 20 διαφορετικά είδη ενδορφινών τα οποία είναι μια κατηγορία νευροδιαβιβαστών οι οποίες παράγονται από το σώμα.

Οι ενδορφίνες:

  • Μας δημιουργούν ένα αίσθημα ευτυχίας
  • θεωρούνται φυσικό αντικαταθλιπτικό αφού αποτελούν το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης
  • μας ηρεμούν από τα υψηλά επίπεδα στρές και
  • καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.

Η σωματική άσκηση ακόμα βοηθά να εφαρμόζουν πιο ωραία τα ρούχα πάνω μας ή ακόμα και να κατεβαίνουμε κάποια νούμερο σε αυτά. Αυτό είναι και η αφορμή που θα σε κάνει να βγεις πιο εύκολα απο το καβούκι σου, να έρθεις σε επαφή με περισσότερο κόσμο και να μην νιώθεις ανασφαλείς με το σώμα σου.

Μην χάνετε την ευκαιρία, αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας την απόδοση σας ή και την εμφάνιση σας σηκωθείτε, βγείτε έξω και γυμναστείτε, τρέξτε, χορέψτε μόνοι σας ή και με άλλους, περπατήστε, ξεκινήστε γυμναστήριο ή μπορείτε να συμμετάσχετε ακόμα και σε μια ομαδική προπόνηση. Στους χώρους αυτούς συχνάζει αρκετός κόσμος γεγονός που θα συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή σας ενώ παράλληλα στην επίτευξη του στόχου που έχετε θέσει στον εαυτό σας.

Κάνε το σώμα σου το καλύτερο ρούχο που θα έχεις στην καρνταρόμπα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ