Με πονάνε τα γόνατά μου… θα πάω για γυμναστική.

7148

Ένας απο τους πιο συχνούς πόνους που αντιμετωπίζει ο καθένας απο εμάς είναι ο πόνος στα γόνατα, άλλες φορές δυνατός και άλλες πιο ήπιος. Δεν έχει περιορισμούς και μπορεί να χτυπήσει την πόρτα σε ανθρώπους που ακολουθούν μια καθιστική ζωή αλλά και σε αυτούς που ακολουθούν μια δραστήρια ζωή.

Το γεγονός αυτό μαρτυρά ένα μεγάλο μυστικό που οι περισσότεροι απο εμάς δεν το ξέρουμε και επιλέγουμε είτε να μην ξεκινήσουμε ποτέ κάποια δραστηριότητα, είτε να παραιτηθούμε απο αυτήν που ασχολούμαστε τώρα.

Το μυστικό αυτό είναι ότι … Ίσως η γυμναστική να σας ανακουφίσει κίολας απο τους πόνους!

Οι τραυματισμοί, η λάθος τεχνική στις ασκήσεις, η υπερπροπόνηση, η έλλειψη ενδυνάμωσης στους στηρικτικούς μύες και τένοντες της άρθρωσης του γονάτου, η κακή στάση του σώματος όρθια ή και στο γραφείο κ.α. αποτελούν κάποιους απο τους παράγοντες που επιβαρρύνουν τους πόνους στην άρθρωση του γονάτου και κάποιες φορές τους δημιουργούν. Η αποφυγή των παραπάνω παραγόντων όσο βέβαια περνάει απο το χέρι του καθενός αποτελεί μια λύση.

Η αποχή ή η συνήθεια να κατηγορούμε την γυμναστική για τους πόνους στα γόνατα δεν θα σε κάνουν να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν ήδη αυτός ο πόνος υπάρχει είναι να βρείς κάποια μέθοδο άσκησης που θα λειτουργεί ευεργετικά και δεν θα επιβαρρύνει το σημείο του πόνου. Η ενδυνάμωση των μυών γύρω απο την άρθρωση του γονάτου δηλαδή του τετρακεφάλου και των οπίσθιων μηριαίων (δικέφαλος μηριαίος, ισχνός, ημιτενοντώδης, ημιυμενώδης) και οι διατατικές ασκήσεις με τις οποίες ο μύς θα διατηρήσει ένα ικανοποιητικό εύρος το οποίο θα περιορίσει τους τραυματισμούς στους παραπάνω μύες όπως και έμμεσα σε όλους τους γύρω τένοντες και συνδέσμους αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή εξάσκησης για να αισθανθείτε καλύτερα.

Όμως φυσικά δεν πρέπει να αποκλείνουμε απο την καθημερινότητα μας και την αερόβια άσκηση πρώτα με αργό περπάτημα, έπειτα πιο ζωηρό και τέλος με τρέξιμο παράλληλα βέβαια με τις ασκήσεις ενδυνάμωσης και διάτασης. Μια ακόμη άριστη λύση τώρα που είναι και καλοκαίρι είναι το κολύμπι σε θάλασσα ή και σε πισίνα το οποίο αποτελεί ‘’θεραπευτικό μέσο’’ για πόνους και σε άλλα σημεία του σώματος όπως π.χ. η μέση.

#Να γίνετε πιο δυνατοί απο τον πόνο σας μην τον αφήσετε να σας καταστρέψει!

Μάθε για Οφέλη των υδατανθράκων στην άσκηση εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ