Πάω για γυμναστική, τι να βάλω;

Πάω για γυμναστική, τι να βάλω;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Πηγαίνοντας μία βόλτα σε ένα στάδιο, σε ένα γυμναστήριο ή σε ένα δάσος συναντάς ανθρώπους που είναι ντυμένοι τόσο βαριά με κουκούλες και μακρυμάνικα ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους.

Πιο χαρακτηριστικά, το μεγαλύτερο ποσοστό όσων τρέχουν χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο της κινητής σάουνας. Ο λόγος; Μα φυσικά τα πιο γρήγορα αποτελέσματα, διότι ρωτώντας κοντινούς μου φίλους το γιατί! Μου απάντησαν ότι καίνε περισσότερο λίπος.

Πριν μπω στον τομέα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού πίστευα και εγώ το ίδιο, ότι δηλαδή ιδρώνοντας πιο πολύ θα είχα και καλύτερα αποτελέσματα! Η αλήθεια όμως είναι ότι με την αερόβια άσκηση όντως “καις’’ θερμίδες αλλά αυτές δεν εμφανίζονται στο μπλουζάκι μας σε μορφή ιδρώτα!

Εάν και εσείς είστε ένας από αυτούς βγάλτε τα περιττά ρουχαλάκια στο τρέξιμο, βάλτε κάτι πιο ανάλαφρο που θα σας διευκολύνει να γυμναστείτε για περισσότερη ώρα, θα νιώσετε πιο άνετα και το κυριότερο, θα αναπνέετε ελεύθερα. Διότι όταν οι πόροι του σώματος μας δεν εγκλωβίζονται κάτω από 3 στρώσεις ρούχων και ιδρώτα θα αναπνέουν πιο εύκολα!

Ο ιδρώτας δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνδυασμός νερού και ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο. Το σώμα τον δημιουργεί κατά της διάρκεια της άσκησης και το κάνει για να κρατάει σε ισορροπία τη θερμοκρασία του ώστε να μην γίνεται υψηλή. Αυτό επιτυγχάνεται με τους ιδρωτοποιούς αδένες τους οποίους όλοι έχουμε στο σώμα μας, δηλαδή ο ιδρώτας που παράγεται κατά την διάρκεια της άσκησης εξαρτάται από τον αριθμό των ιδρωτοποιών αδένων που έχουμε. Ο ιδρώτας επηρεάζεται και από το περιβάλλον στο οποίο ασκήστε και την θερμοκρασία του δηλαδή εάν είναι κρύο ή ζεστό.

Όταν γυμνάζεστε πρωταρχική σημασία για την αύξηση του μεταβολισμού σας και κατ επέκταση την μείωση του λίπους είναι η ένταση της προπόνησης και η διάρκειά της. Δηλαδή ο ιδρώτας που χάνουμε μετά από μια προπονητική συνεδρία είναι νερό και θα το αναπληρώσoυμε μόλις ενυδατωθούμε είτε με νερό ή πιο άμεσα με κάποιας μορφής ηλεκτρολύτη.

Η συμβουλή μου είναι να μην κοιτάς αν ο διπλανός σου ίδρωσε πιο πολύ στο γυμναστήριο ή να απογοητεύεσαι μετά από αυτές τις συγκρίσεις , το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τον δικό σου εαυτό και τα δικά σου όρια. Εάν δεν βλέπεις πρόοδο αύξησε την ένταση των αντιστάσεων (π.χ. πιο πολλά βάρη) που χρησιμοποιείς ή αύξησε τον χρόνο προπόνησης. Ακόμα και 5 λεπτά παραπάνω θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το αερόβιο κατώφλι σου είτε το αναερόβιο ανάλογα με τους στόχους σου!

Έτσι τέλος δεν φταίει ότι δεν ντύθηκες για τα χιόνια ώστε να ενεργοποιήσεις πιο γρήγορα τον μηχανισμό εφίδρωσης σου. Όταν πας για γυμναστική φόρα κάτι το οποίο θα σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, να είναι ανάλαφρο, να μην νιώθεις ότι κουβαλάς και κάτι παραπάνω εκτός από τα κιλά σου σε κάθε άσκηση. Κάνε τους συνδυασμούς σου και επέλεξε ρούχα που τα βάζεις ευχάριστα, γιατί όχι; Πρέπει να νιώθεις όμορφα και όταν γυμνάζεσαι. Προτίμησε κάτι πιο εφαρμοστό ώστε να διευκολύνεις και τον προπονητή σου να βλέπει πιο εύκολα τα λάθη σου. Φυσικά και δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία αφού υπάρχουν αθλητικά ρούχα κατάλληλα για γυμναστική σε χαμηλό κόστος.

Και μην ξεχνάτε να Κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη αυτός είναι ο ανταγωνιστής σας, γι’ αυτό ξεπεράστε τον!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts